Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ semester three make me lough !



**NOT TO PUBLISH , JUST LOOK** 














rindu ribu ribu jutaaaaa 

keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ jejari menari untuk hari ini :)

assalamualaikum :)


* pandang kiri , pandang kanan . garu kepala * 

taktahu nak menaip apa ekceli . tapi tetiba nak update . hee :D ngengeh lebih takpa kan ? okay . ajue bagitahu apa yang berlaku di sekeliling ajue sekarang lahh , okay ?

now , kangah dah pakai phone yang charger dia sama dengan ajue :) untunglaaa dia . semua benda nak , semua dapat . cenggini haaa (y) ! birthday haritu pon ummy buad makan sikit . tak ramai yang datang . cuma officemate kangah dengan kaklong jee . seronok tengok orang celebrate kat rumah . ajue ? dah lama tak celebrate kat rumah . mana tak nya . orang jauh . stay kat hostel . dah lama tak stay rumah --'

okay fullstop . kat bawah tuh pulak , siska yus dengan kangah tengah masak nasik ayam ! alamatnya berlaparr pulak la ajue malam ni kaann ? ajue taksuka nasi ayam :) and , sekarang ajue pulak tengah rancak menaip blog . adik baru lepas mandi . dan malam ni ajue akan berada depan tv dengan kusyuknya sebab vanilla cokelat ! ooomemmmmgggie , serious sweet <3 ! comell . bergaduh gaduhh pon , lastly , manja jugak kan ? seronokk ! kejadian tadi pula , ajue bagai nak gila buat bank recon . then akak staf tolong . thankss akak . ajue kena buat 6bulan semuanya . tapi ajue already done for 1month --' susah bagai nak menari nari ;)

lunch tadi bos belanja satu office . sebab today birthday dia . taktahu la yang ke berapa . okay , happy birthday to boss saya ! 





lunch kat secret recipe . makk aihh , banyak gila makan . dengan cake nya . lepas hajat nak makan cake 2 3 harini ;) thanks boss ! bukak story pasal facebook pulak , ajue dah jarang online facebook . sehari tu ada la dalam sekali post status . tak la kerap macam dulu . ini disebabkan ajue dah mula aktif di laman sosial twitter . jummm follow ajue , @AjueRay :) *cyeeit ! nak promote pulak . tak malu la ajue * kat situ ajue banyak melepas tension .* kesian burung twitter tu dengar bebelan ajue everyday . haa , siapa suruh cipta dia kan ? hee ;)


okaylah . cukup ajue lepas gian nak update blog untuk malam ni . just ajue nak bagi peasanan sikit kat orang yang ajue rindu ni .

awak , saya dah pos rindu saya kat awak . pacik posmen tu kata motor dia dah pancit sebab rindu saya terlampau banyak untuk awak :)




boyybooyyyy :)




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ luahan hati #1

assalamualaikum :')


hye semua , hawayu ? hope semua visitor ajue kali ni sihat . alhamdulillah , ajue di rumah nie sihat . cuma penat sentiasa bersama ajue . alah , major daripada u'oll tahu kan kenapa :) sekarang semakin banyak ujian yang ajue terima . mungkin ini semua balasan ajue yang lepas lepas . dan ajue terima dengan hati yang terbuka 
*even dah macam orang gila menangiskan ?*


okay , kali nie ajue ingin share a little bit kisah hidup ajue hari hari . sebab bukan semua orang mampu hadap tanpa meluahkan right ? fyi , im really like walking in the rain and no one can know my tears . but , sekarang ni sebaliknya . family ajue semua nampak kesedihan ajue , cuma mereka tak tegur . mereka tahu masalah ajue . dan orang yang paling close dengan ajue bila ajue nak share probs , adalah ummy ajue sendiri . even ummy selalu bebel kat ajue , tapi itu semua untuk kebaikan ajue . tapi sometimes bukan semua masalah , ajue berkongsi dengan ummy . ada lagi orang yang sanggup mendengar isi hati ajue . siapa lagi kalau bukan my lovely sista in the world . my kangah . dia la orang yang always support ajue dalam apa jua masalah ajue . yea , mybe dulu ajue memang tak masuk kepala dengan dia . asekk bergaduh . tapi sekarang tidak . 


tapi untuk kali ni , dua dua orang tak dapat treat apa masalah yang ajue hadap . kali nie betul betul rahsia . uncle says , if satu perkara itu dinamakan rahsia , dia tetap dengan rahsia . kali ni ajue kene hadap sendiri dan tak nak orang lain campur . cuma ajue tak sangka orang yang ajue paling rapat buat ajue macam ni . sebab tu la ajue tak boleh story kat sesiapa . makin besar nanti adalah . biarlah ajue sahaja yang tanggung betapa peritnya rasa sakit nie . selama ni ajue silap . fikir bukan bukan , ajue suka go thru fikir tanpa siasat . dan sekarang , ajue tahu kebenaran nya . mybe tuhan temukan ajue dengan orang yang salah supaya lepas ni ajue lebih berhati hati untuk memilih . tak salah kan memilih untuk kebaikan diri kita ? sememangnya dialah orang yang paling ajue sayang , paling ajue rapat dan sangat boleh dipercayai . selama ni , semua life ajue diceritakan kepadanya . apabila ajue ditikam dari belakang macam ni , mungkin ajue akan memaafkannya . cuma ajue tak boleh nak buat dia seperti dulu . ajue mintak maaf . patutlah peribahasa sentiasa berkata , '' ingin tahu keburukannya , tanyalah daripada musuhnya . bukan kawan rapatnya '' dan selepas ajue tahu kebenaran , semua telah terbongkar . selama ni life ajue sentiasa 'diketawakan' . dan 'dipermainkan' . sangat sakit untuk ajue menghadapinya . tapi itu semua ujian ajue . takdir ajue , sudah tertulis tentang jalan cerita hidup ajue . 


''ya Allah , sanggupnya awak buat saya macam ni .'' itu je ayat yang ajue cakapkan bila dapat tahu kebenaran . act , ajue dah lama perasan apa yang terjadi . tetapi ajue tetap mindset yang dia tak akan sanggup buat ajue macam ni . ini semua sebab dia adalah "kawan baik" ajue . selama ni ajue percaya dia 100% . apa semua ajue buat , mesti ajue bagitahu dia . tapi sejak hari ajue perasan , ajue makin tak berani nak cerita masalah ajue . dan dia semakin jauh dengan ajue . sampai lah ajue tahu apa yang betul , benar , salah dan silap . semua 'perasan' ajue kali nie betul . dan dia pandai menyimpan rahsia . ajue kagum . tapi semua itu tak lama kan ? tuhan maha adil dan DIA pasti memberi petunjuk kepada insan yang dihina . dan sabar sentiasa bersama ajue like sheila says , SABAR ITU INDAH .  kali nie , ajue mintak maaf dari hujung kepala sampai hujung kaki kat semua kawan kawan ajue yang pernah ajue buad silap . yea , kita as human being tak lari dari kesilapan kan ? dan ajue pon memaafkan semua kawan kawan ajue . hati diri sendiri adalah tempat yang paling dekat untuk kita luahkan kesedihan mahupun kegembiraan . betul tak ? hanya ALLAH swt tahu isi hati kita . jum ramai ramai kita mintak dengan tuhan agar dipermudahkan urusan kita . aminnn ;)


u'oll jangan lupa tau doakan ajue kuadd menghadapi masalah masalah ini  :')








keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ piramid ber-sunwayy

assalamualaikum .


okay takbanyak cakap . just nak upload sedikitsedikit picture semasa berada di rumah si debab saya . siapa lagi kalau bukan shashA shazni . di usj 20 :)

malam sabtu saya gerak bersama honey madu > shed atieeq
sampai di sana , gemukk saya ambik :)
malam tu jumpa echa dan farah sobsobsob 
lepak malam tu smpai tertidur sebab borak tak habis topik 
bangun awal gila sebab excited nak berjalan :)












malam tu ajue dan farah lepakking kat rumah . tapi shasha , shed dan echa keluar untuk beli tiket untuk kitorang balik esok harinya . tiket ke kuantan sold out ! omg , ajue terpaksa ambik tiket dari shah alam ke termeloh and from termeloh to kuantan . 2trip naek bus . gila penat . gamat LUTUT kaki . dalam bus , ajue dah demam . 


bila ajue pergi kerja , ajue dapat halfday dengan bos sebab demam . malam tu makin teruk demam ajue . then , ajue amek mc today . siap kena marah dengan stAff sebab ajue tak cakap awal awal yang ajue mc . hellyeah  ! ajue dah mula fuck practical . bila practikal nak habes ? sumpah benci practical ! :(


okay . tadi ke klinik doctor cakap tekak ajue bengkak . sebab luka berdarah . kali nie ajue demam terukk . makan banyak , mulut pahit gila . esok pulak ajue kena berdepan dengan bos ajue . mintak maaf sebab lambat cakap yang ajue mc ! ei , benci benci benci laaaa . 19 dec until 18 may , masa practical yang paling ajue tak suka . swear ! huh , dah la . sakit hati bila pikir . memang nak tunggu abes cepat je . tuhan , tolonglaaaaa :(





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥


ShoutMix chat widget