Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ Last update for 2011 :')




assalamualaikum semua :)


hari nie sudah 30 disember 2011 . esok 31 disember 2011 . semua orang tahu la ajue ngai --'

okay , lets start . jujur ajue cakap , harini ajue nak luah apa yang terjadi kat ajue area 2 3 minggu nie . hidup ajue tunggang langgang . tak teratur macam biasa . dengan suasana practikal yang macam ntah apa apa . dengan perangai orang sekeliling macam tak betul , makin buad ajue macam orang gila . expecially malam nie . ajue rasa nak lari dari rumah . suasana macam se**n !

sakit nye hati ! ya Allah , sabau ajue , sabau ! siket je lagi . nanti hidup sendiri . ajue nak habeskan praktikal ! tak sanggup . nak habes belajar ! dari kecik sampai besar hidup ajue diatur . tak boleh nak buad pilihan sendiri . tak pernah rasa ada minat sendiri dalam pelajaran . biasa la kau milik mereka , ajue , kau kena patuh . tapi , tak kan la sampai dah besar panjang . nanti kalau failed ? siapa tanggung ? diri sendiri tahan malu , kene tanggung . okay , ajue cuma ada blog kalau nak luahkan kan something buad masa sekarang . tadek kawan kawan , ajue lemah tanpa kawan kawan ! sabau ajue , kau ada Allah . Allah sentiasa berada di sisi kau . 


banyak perkara ajue nak luahkan . tapi bukan di sini . ajue rasa , hati memendam lebih baek dari meluahkan . 

by .

sakit hati ,
ajue !



















happy new year semua . pastikan u'oll pasang dan ready dengan azam baru tau ! 

good luck :)






keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ teringat , rindu semua ada :(

assalamualaikum semua :)

ohhmagod ! i miss my blog . blog , akceli dah lama ajue tak conteng awak kan ? bukan sebab apa . cuma ajue dah mula study . busy sangat . selalunya ajue online jugak even penat dari kelas kan ? but , kali nie tidak . ajue dah jarang sangat . sah nak on blog , facebook pon ajue jarang nak online . nie semua sebab ajue dah mula practical . balik dari office , otak penat ,. bila dah penat semua benda tak terurus . makan minum pon dah lintang pukang .

akceli , entry kali nie ajue buadd sebab tak tahu nak menceritakan cemana ajue rindu someone . ohh , okay . macam nie . everyday , ajue sentiasa ingat kat dia . cuma ajue pendam sorang sorang . tak kan la every day nak cerita kat orang kan ? nanti muak semua orang . HAHA ! rasa nak menagis pon ada kan , bila kita rindu seseorang ? sakitnya , tuhan je tahu . menangis dalam hati sorang sorang . tanggung pon sorang sorang . macam ajue pulak , pandai lepas rindu dalam blog je laa . nasib ada blog , kalau tadek . haa , phone pon jadi mangsa ajue . berjela jela laa ajue luahkan . bila lama lama baca balik , lawak pon ada . nak menangis pon ada . 

'' awak , kalau boleh saya nak pos rindu saya kat awak . tapi pacik posmen tak terima sebab terlampau banyak rindu saya sampai pancit motor dia ''

hurm . sekarang pon ajue sorang sorang dalam bilik . lagi la kuadd rindu ajue . taip entry ni pon air mata melimpah ruah . makk aih , habes tisu dalam bilik ni :(
macam mana nak cerita pon tak pandai . ya Allah , rindu nya ajue kat dia . sakit woo ! Ya Allah , boleh kan ajue rindu dia ? tak salah kan ? kenapa la ajue kenal dia ? tuhan buadd ajue rindu dia setengah mati macam ni . tiap tiap malam ajue berdoa untuk dia . ajue mimpi dia . ajue peluk boo dia . ajue menangis sorang sorang . ajue bercakap dengan boo dia . dah macam orang tak betul . tapi , lumrah la kan ? yang bermula , pasti ada akhirnya :')  semoga dia sentiasa sihat . ajue gembira bila tahu dia bahagia . 


:')








keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ tetibe stress --'

assalamualaikum wbt ;)


hye reader . pe kabau ? sihat kan ? hehe . intro yang ntah apa apa . maaflah --' eh , kat rumah u'oll hujan tak ? kat rumah ajue toksah cakap la , hujan tak berhenti . dari pagi sampai ke malam . nak bukak mata pon susah haa . mengadap lappy 24hour la . tapi tak jugak . sebab busy dengan anak buah ajue tu . siapa lagi kalau bukan cibab gemukk tu --'


plus , ajue tension dengan LI ajue ni . isnin ni dah start lapor diri . cemana la ajue nanti kat sana . ni pon baru siap buad peta dalam report book . pening kepala . sampai ajue stress petang tadi . semua orang ajue nak marah . dengan fesbook ajue buad hal . ergh , sabau je la . last last , ajue shut lappy , dan tidur . kangah ajue nak mintak tolong pon ajue buad bodoh je . sentap tak pasal pasal . gila jugak kekadang ajue ni . HAHA ! 

rasa nak menagis pon ada . tapi , ada orang tolong ajue siapkan peta dalam report book tu . hehe . untung kan ? jyeaah . saya tahu saya untung ;)
ajue tak tahu nak bebel apa dah . okay laa , by 



emotional lebih --'




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ senyum untuk menutupi kesedihan

assalamualaikum wbt ;)




ohh my God ! kenapa saya ternampak semua tu ? awak , sakitnya saya . hati saya , jiwa saya , semuanya menangis . hanya tuhan tahu betapa sakitnya saya sekarang . ohhmyy , mybe sekarang awak tak paham saya , dan saya juga tak paham awak . yaa ! sebab kita dah semakin jauh . tak sama pendapat . dulu , semuanya sama . apa yang awak nak , apa yang awak suka , semuanya sama dengan saya . tapi sekarang tak . awak , hari hari saya berdoa hope relationship kita pulih kembali . tapi tak semudah tu kan awak . saya dah buntu dah . tak tahu mana arah tuju . apa saya buad , semua tak kena . semua salah di mata awak . ehh , saya tak salahkan awak tahu ! tak pernah . but , awak tak pernah kesiankan saya ke ? sakit ni . jatuh ! setiap kali saya tengok awak , pasti hati saya menagis . tapi , saya tetap senyum untuk menutup segala kesedihan yang saya rasa . sebab saya tak nak bagi semua orang nampak apa yang saya rasa . saya rasa , kita betul betul tiada pilihan lain . cuma boleh menjadi kawan , tu pon kalau boleh . saya mintak maaf . mybe awak akan cakap saya ni suka sharing kat blog saya . but , yaa . ni perangai saya . saya tak boleh nak pendam seorang . saya cuma boleh bercerita di sini . bukan semua orang tahu isi hati saya . siapa yang baca , dia yang tahu . dan tak semestinya bila dia baca , dia paham saya , right ? cuba awak di tempat saya . hurm , tapi itu semua mustahil . tak kan la awak di tempat saya . sebab awak adalah awak , dan saya adalah saya . fyi too , saya yang dulu , dengan saya yang sekarang mungkin ada sedikit berbeza . mungkin sekarang saya tidak la suka menjaga hati orang . sebab hati saya pon tiada siapa yang jaga . saya berharap lepas ni hidup awak makin gembira dengan orang yang awak sayang . sebab saya pon tak pernah nak faham awak dengan life awak . dengan orang yang awak berkawan , dengan orang yang awak bergaul . maafkan saya . saya dah try sedaya upaya , tapi tak boleh . mybe kita lain . tuhan menguji kita dengan relationship yang kita bina . tuhan sayang kan kita kan awak ? tapi sayang , kita tak pandai nak baiki semula . semuanya sebab ego , perangai masing masing . yeaa , back kepada probs kita , saya mengaku banyak salah saya . even benda tu tiada orang tahu , awak semua tahu . tapi , awak lagi senang . balas dengan terang terang depan saya dan semua orang . semua orang tegurrr  . ya Allah awak , kita hidup bersama 3 tahun . 3 tahun awak . kawan kawan kita kenal kita cemana . cemana life kita . tuptup , apa dah jadi ? kita hanya merancang , dan tuhan menentukan . saya tahu semua tuu . tapi kalau kita tak berusaha , semua tak kan dapat . tapi ternyata sekarang , makin kita berusaha , makin teruk relationship kita . sebab tu la saya hanya mampu cakap yang kita hanya boleh berkawan , atau tidak . antara dua . kalau nak dikirakan family kita , semuanya tak sudah . sebersalah dengan family . yela kan , awak baek , rapat dengan family saya . kadang kadang , if saya balik kampung , boleh katakan whole family saya tanya pasal awak . diaorang pon dah anggap awak sebahagian family saya . family saya sendiri dah anggap awak ni salah seorang family saya . cemana saya nak jauh kan diri daripada awak ? susah kan ? ya ampunn . banyak ujian yang kita dapat . tapi perkataan SABAR yang sentiasa saya letak dalam pikiran saya . 
 pendekk cerita , saya nk jauhkan diri daripada awak , sebab saya tak dapat trima yang awk dengan orang lain .

assalamualaikum 


 i know its hard to find someone like you . BUT , i hope you know its hard to find someone like me ♥ !





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ cuti dan hujan --'

salam wbt ;)


fuhh , setelah 5 hari kat kampung , alhamdulillah semalam ajue selamat sampai rumah tepat jam 2am . ya ampunng , tuhan je tahu betapa penatnya perjalanan balik tu . mybe sebab jalan rosak . abang ajue drive pon slow . sebab tu jadi lama je perjalanan semalam . sungguh meletihkan . ajue balik semalam pon terus tidurr . pagi pagi ni pulak , result keluar . bila online nak check result , portal rasmi kolej pulak ada masalah teknikal . so , result tak dapat di check lagi --'






facebook ajue pon , ya aduhh . berhabukk . lama tak online kan ? seakarang ni pon tengah mencuci , mengemasa balik wall , wall , noti noti yan lapuk ditinggalkan tu ;)



cerita ajue di kampung pula , bila sampai malam tu mula mula ajue singgah rumah nenekanda ajue . sampai di sana , ajue bersiap settle kan diri ajue . mandi then mandi apa bagai . bila dah siap , kak eilla datang ambik ajue . dia ajak ajue lepak , tidur kat rumah dia . then pagi esok . pagi esok kitorang tak pergi mana mana . just petang tu round round kampung and then mandi pantai . ajue tak mandi pon . erghh , salah satu aktivti yang ajue paling kurang minat . mandi pantai . next , malam terus . mula mula ajue ikot kawan ajue lepak kat hayaki kopitiam . saje dah lama tak jumpa , pergi lepak sana . blablabla , balik . bila balik , ada pulak kawan sekolah ajue kat rumah ni ajak ajue lepakking . ajak makan KFC . dan ajue turut join . padahal masa tu , mata ajue sangat mengantuk . makan KFC pon tak habes . ohh wait , ajue ada pesanan untuk kawan sekolah ajue ni . 

'' sorry la bro , aku tak pandai nak cakap depan depan dengan kau . tapi , aku just boleh pesan kat sini je . akceli aku tak minat la cara kau layan aku beb . rimas kau tahu ? listen , aku bukan nak cakap la kan , kau da ada awek , buadd cara ada awek . aku tak suka kau layan aku macam tu . aku pon takdek hati kat kau . so , please . kau pon dah cakap kat aku yang kau nampak aku semakin lain bila kau ajak aku makan KFC hari tu . sebab aku tak de hati kat kau . sorry bhaih . harap kau faham . lepas ni , dah la ajak aku lepak mana mana okay ? oppss , satu lagi . kau sentiasa tanya aku sayang lagi tak bambam aku kan ? aku sendiri jawab depan kau yang aku sayang dia . haa , kat sini pon aku nak bagitahu kau , yang aku still sayang dia ;) ''

teruskan , bila dah balik tu , ajue tidur . hari seterusnya , bila ajue nak jumpa kawan kawan ajue yang lain , terus mood ajue tadek . sebab ajue takut perkara sama terjadi kat ajue . so , hari hari seterusnya jalan jalan rumah macik semua . kat rumah macik pon ada cerita . tapi kalau nak di cerita kan semua , tak muad la entry ni kan ? nak pulun semua , bukan dia . HAHA ! 

okay la , konklusinya , best jugak balik kampung . tapi , tadek kawan . tu je yang busan . 

assalamualaikum ;)



keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ kau , bolehh jalan . TQ

assalamualaikum ,


hurm . malam ni ajue rasa tetiba naek hangen semacam . mybe teringat kat orang yang ajue marah hari tu kott .

 okay , mulakan cerita . btw , kejadian ni dah lama jadi . masa tengah hot movie twilight saga breaking down part1 tu . masa tu ajue hang out dengan ummy . sebab dah date pada hari tu nak tengok movie tu . bila sampai satu mall yang ada kat msia ni , lepakking with ummy sebab tiket movie lambat . nak dipendekkan cerita , ada la sorang mamat promoter barang dapur sorang ni , company dia sulit dihebohkan di sini . maaf , okay sambung . dia dah tarik ummy . he promise with my mum to give an umbrella if my mum just give her name to their company . so , ummy pon duduk , tulis nama . tak sampai seminit , bila dah siap semua . ummy nak bangun and nak blaa dari situ  . tiba ummy tanya mana payung yang promoter tu nak kasi , dia cakap payung dah habes . u'oll sendiri bolehh nampak kan ? macam dah tipu kat situ . bukan ajue nak salah kan promoter yang ada kat dalam dunia ni . tapi , jangan la jadi macam promoter ni . kalau tadek  tu jangan la bercakap lebat . ni nama dia pentingkan diri sendiri !


so , berjam jam ajue ngan ummy dengar dia 'ceramah' apa ntah . macam macam laa . pasal periuk , dapur apa semua . bila ajue dah start hangen dengan dia , dia pujuk ajue nak bagi ajue gelak . dia ingat ajue boleh gelak dengan lawak dia ? haiih , pergi mampos la sana !

then , ajue lari keluar dari kedai dia . tinggal ummy sesorang kat dalam . tiba datang sorang dari mereka menegur ajue . dia tanya ajue marah ummy ke ? ajue cakap tak marah ummy , just marah awak awak awak semua . bahasa yang dia gunakan masa cakap dengan ajue agak kurang ajar tadi . okay , singkatkan cerita . bila dah settle promot apa semua , u'oll nak tau apa dah jadi ? melayang duwet ummy ajue  3 riban lebih , sial ! petah sungguh mereka berkata kata sampaikan ummy pon boleh percaya . ya ampunn . sabau je laa . ajue cuma malas nak bercampur dengan perkara ni . sebab ajue tau , bila abah dapat tahu nanti , mesti abah marah  .


so , ajue pon tekad nak mintak maaf dengan budak budak promoter tu semua sebab tinggi kan suara . ajue text diorang . then , makin kurang ajar dia replay text ajue . haih , geram betul . ajue bagitahu ummy . ummy macam sebersalah sebab menyebelahi diorang masa tu . then bila whole family ajue tahu perkara ni , semua macam marah . tapi bukan salah ummy jugak . biasa la kan . manusia bukan sempurna setiap masa . ummy pon bertekad and nak tolak balik pembelian dari company tu .

and for you budak budak promoter ,

tolongla , be honest sikit . aku tahu u'oll bekerja nak dapatkan rezeki kan ? tapi janganla sampai menipu macam tu sekali . let say , if u'oll dapat rezeki u'oll dengan cara tu , u'oll ingat halal ke semua tu ? tak kan ? so . please la , change ! tukar cara u'oll promote tu . be honest . u'oll tipu aku yang aku jadi makin hott semacam hari tu . cuba kalau u'oll tak tipu , aku rasa aku okay , kott --'

dan selembut lembut aku kat korang , ada jugak keras aku !




angkat jari tengah letak atas dahi kau . nah , amekau FUCK !

assalamualaikum 






keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ please mum , please dad . can i ?

assalamualaikum wbt

ohh mum , ohh dad , can i have this ?



i need it . akceli , dua tiga hari ni tak tahu la ajue mengigau apa ntah minat ketat ketat kat si blackberry storm ni . hey , kau buadd aku jatuh hati kat kau laa --'

tunggu ajue , sabau ey ? save ur money , and get it ! okay , ajue sabau . tunggu masa sikit je lagi . bila dah kumpul duwet , angkut laa . tapi ingat kan nak suruh my mum ad my dad topup kan jugak . nak usha cemana la ek ? --' HAHA ! 



makk aih , caer ajue tengok dia . i really really need you mr BB storm . can i ? 

siapa tahu marketprice dia boleh la bagitau okay ? 

assalamualaikum :)







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ filem filem filem again




assalamualaikum ;)


straight to the story . malas dah nak kata kata aluan ni . siapa dah tengok movie ni ?




cuma nak cakap , yang ajue dah tengok . HAHA ! mengada right ? but , seriuosly , bapak nenek atok laa best nya cerita ni . cerita tentang air mata . one word , sedih . cuma ajue tak menangis . ajue tak tahu la kenapa . agaknya sebelum pergi tengok cerita ni , ajue dah banyak habiskan air mata kott . hee --' *itu dah keluar tajukk , kriiingggg !


okay , akceli ajue bagai orang gila nak tengok cerita ni sebab , 1st cerita ni sedih , best . 2nd sebab ada aaron aziz , makk aihh . handsome segak bergaya . auum auumm :) 

nak komen siket bolehh tak ? lisa surihani berlakon dalam cerita ni nampak buadd buadd je . tak real . geram betul . tu yang nampak macam tak puas hati siket . syhhh . ajue cuma komen . jangan besarkan isu ni . hehe .

btw , best cerita ni . siapa yang tak tengok lagi , baekk la pergi tengok . tapi kan , kalau cerita yang di bawah astro ni , sekejap je keluar kat astro . tak sempat masa tengok wayang , tunggu je laa astro maen kan . okay ? 


gambar lama , akceli .

credit for awak , thanks sebab ajak saya tengok cerita ni . lena tidurr saya lepas tengok cerita ni :)


kbai ;)









keep it REAL ! tulis blog pakai ♥


ShoutMix chat widget