Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ Setahun tak update

Salam



hi semua. thanks reader mana yang terasa ada hati lagi nak bukak blog yang behabuk habuk lamanya tak kemas ni. dekat setahun kot tak  update. mana taknya. cukup 4 hari  lagi nak raya puasa. Last update sebelum this post tengok lahh, raya puasa tahun lepas kau. HAHA. apa pon tak boleh.


untuk update kali ni, takde ap pon nak bercerita. just boring sebb nampak lappy ni kesunyian di situ. amik, tetibe teringat kat blog. rindu mungkin. ramai jugak yang bertanya bila nak smbung update blog. masa study rajin lah nak buat semua ni. lagi lagi bila stress, bila boring, bila banyak crita, bila rindu family, rindu orang tu,  rindu orang ni. bila nak exam,. semuanya tercurah kat blog ni. blog ni bnyak simpan rahsia okay. Padu dengan kenangan mula mula berkawan, mula mula nakal, mula mula nak bercinta pon ada. 



iklan sekijap. hahaha, takde lah terasa nampak tulisan je yedak? 

ekceli, tahun ni lagi banyak cerita. banyak sangat. cerita ajue dah konvo, classmate dah kawen, hilang org tersayang, bertekak, bebaik, datang org baru, macamacam. tapi, ajue tak rajin nak update, biarlah simpan je dalam hati orang cakap. takkan semua kau nak bercerita., huuhhh, privacy sikit. kadang kadang RAHSIA perlu kekal sebagai RAHSIA.


Syukur Alhamdulillah, ajue masih bernafas hingga hari ni. even orang cakap just habiskan masa di rumah jaga ummy, tapi tu lah. bukan tak berusaha nak dapatkan pekerjaan. cuma rezeki tak menyebelahi ajue lagi. sometimes, memang terasa down sangat. tapi ada orang yang buat ajue tak putus asa teruskan life. thankyou boyfriend. you always be my favourite boy. everytime, everywhere. 


dialah banyak sangat support ajue selain family sendiri. kadang kadang dia ni menyakitkan hati sebab suka buat lawak mengada, tapi it's fun. romantik. haha. selama dengan dia, banyak lah jugak belajar erti life sebenar. kenal dunia jugak orang cakap. even exboyfriend sebelum ni pon dah banyak ajar ajue yang childish sikit ni kan, tambah boyfriend sekrang ni. boleh tahan kenal dunia lah ajue. hahha. enough, merapu.

kitorang pon dah selamat dan berjaya habiskan diploma selama 3 tahun cukup. walaupun dia excelent tapi ajue ni cukup nafas je nak lepas. tapi alhamdulillah. dapat konvo sesama, hari yang sama. cuma cepat and lambat  je naik pentas. hehe,








yang paling seronok bila dapat banyakkk sangat bungaaa. woooo


tahniah jugak kawan2. okay off about konvo.

tahun ni jugak ajue betambah anak sedara. taraaaa ! 





this is the second Anaqy. 
Ahmad Firmanradzi Anaqy. 
adik kepada dhani. si comel ni sangat bambam. tahniah kklong abglong. bertambah ahli keluarga. tambah lagi seorang, raya esok lusa ni. hehe. akhir tahun ni in Shaa Allah kangah pulak bakal meletop. hehe, ramai ramai meriah rumah.


iklan dhani. hi dhani, auntie rindu abang. bila nak datang rumah. asyik voice msj kat whatsapp je ni. ahha, suka sangat dia whatsapp dengan auntie. facetime dengan uncle joe. rambut tu dah panjang sangat dah kan? uncle nk potong rambut pon taknak. 

panjang dah ke ajue bebel ni eh? rasa tak lenguh lagi jari menaip. hahha, ajue rasa rindu  kekawan pon ada. mana yang area kuantan tu nnt datang la beraya kat rumah. tahun ni ajue beraya  kat kuantan jee. 


teka teka, kenape ajue up gambar ni? ahha, sebab ajue rindu. tengah Whatsapp ni, dia banyak kerja. tapi sempat lagi whatsapp ajue. rindunya, padahal semalam dah iftar sesama, dah date, dah merajuk, dah manja2. hahah ! thankyou boyfriend sbb ajue dapat handbag baru utk raya kali ni. arghh, melayan sampai penat. puas merajuk, tak berkenan semua bag. kesian dia, habis gaya pujuk ajue. sbb tu lah ajue sayang dia. hehe, 



'Sesungguhnya Engkau tak pernah memungkiri janji'

ajue nak mintak maaf, kekadang perangai manusia ni buat masing2 menyampah. semua yang baik itu datang dari Allah. dan kelemahan itu dari diri ajue sendiri. 


ajue pon rasa dah panjang lebar kot bebel dalam ni. mungkin kalau panjang umur, ajue update lagi. tak terlambat lagi kot kalau ajue nak ucap Selamat Berpuasa kepada muslimin muslimat di dunia ni. ada masa kita juga perlu berdoa kepada saudara saudara kita yang berada di negara islam. jauhi mereka daripada israel lahknatullah. berdoa untuk Mh370 dan semoga kesejahteraan kepada mangsa mh17 yang baru baru ni was crashed in Ukraine. in Shaa Allah


okay lah, cramped pulak rasa tangan ni menaip panjang. hehe, tadaaa.

salam















keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ HaPPY Eid Mubarak 1434H




Assalamualaikum :)


Selamat hari raya maaf zahir dan batin readers semua. hari ni hari raya ke berapa tah ajue baru wished. tapi takpe laa, still lagi dalam bulan syawal. tak salah kan ?


taktau nak taip apa act, just nak post every single picture yang ada. haa, before i forgot, raya ketiga baru baru ni siska suzie atau lebih tepat, cousin ajue yang kecik comel tu dah selamat diijabkabulkan. tahniah akak. wishing you be a sweet wifey and got many children. kikiki . jadi ibu yang comel itu penting okay? hehhe, tahniah jugak abang din, sebab akad sekali lafaz jee. nampak shaking masa tok kadi pegang tangan. but muka mantain steady. hehhe. congrate you'oll :)


tade apa dah kot , layan dengan picture yang diambil dan diupload ni jea yea! mahalkita , muahh ~











lupa nak selitkan, second of syawal haritu birthday my king, cikgu dine. 

happy birthday dad. i adore you be my king, my teacher, my lecture, my hero, my biyfriend, my banker, my superman, my imam, be a boyfriend of my mom, be my boss, be my boy, my ironman, myhandsome, and my cikgu dine! i love you dad :')






act ni separuh picture yang ada dalam camera. ajue tak upload yang dalam phone. kalau aupload yang tu, alamatnya macam tak cukup page untuk post kalini. hahha, okay laa. lain kali rasa nak up, ajue up lagii. 


sayonara !
(sejak bila aku kpop anyaa ni? hahha)




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ Ramadhan Al Mubarak



Assalamualaikum 




Alhamdulillah, kita semua dipanjangkan umur bertemu lagi kali ini dengan Bulan Ramadhan yang indah ni. ajue nak wishing happy fasting to all muslim over the world. semoga Ramadhan kali ni memberi penuh makna kepada kita semua. dan jika Ramadhan kali ini yang terakhir, jadikan ia yang terbaik di sisiNYA, Ameen.

lepas sahur, while nak tunggu subuh. mata pulak nampak kukuh segak lagi bergaya tak mengantuknya. apa lagi, masa untuk membebel kat blog ni. taktau nak bebel apa tah, cuma taknak bagi blog ni terbengkalai seperti haritu. kikiki. kesian mr blog, dah lama ditinggalkan. berhabuk, berkicap habis. tak kacak langsung mungkin.



nampakkan mata kacak lagi. boleh senyum lagi tampak bergaya. amboii, pantang nampak camera. hehehe. alang alang mata dah sihat macam ni, kita tunggu je la subuh sambil jari berlari membebel update blog, right?


act, harini masuk hari kedua kita berpuasa dalam bulan Ramadhan ni. alhamdulillah, semalam ajue dah sempurna berpuasa hari pertama. dengan berbekalkan half-mug of nescafe semasa sahur, and berbuka dengan half-glass of bandung ice. cukup kenyang. sampai sekarang tak makan apa apa. air penuh dalam badan. tabiat tak makan dah timbul kembali. ada tinggal tulang je ajue ni masa puasa. hahaha. 






haa, tadi mengiring sebelah situ. kali ni mengiring sebelah sini pulak. nampak betul tengah tunggu masuk waktu ni. tiba tiba dah azan. ayuh kawan kawan, kita menunaikan solat subuh. i'll be right back with another topic. in shaa Allah. selamat berpuasa semua :)




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ seriously, lamanya tak update :o



assalamualaikum.



woahhh woahh lama nya ajue tak update blog. dah rasa macam cukup setahun. last ajue update blog masa sehari sebelum dapat result sem 5. and now, ajue dah oficially graduate !~ wuuuu. alhamdulillah, cukup 3 tahun ajue jadi student diploma in accountancy, polisas  kuantan ni. rasa lega sangat bila ajue dapat habiskan semua subject2 killer kat poli tu dengan jayanya. HAHA. semputt jugak wehh nak habiskan semua tu dengan lepas satu satu sem. and, syukur sangat bila ajue lulus semua paper2 yang kadang kadang buat ajue tak tidur, dengan mata yang bengkak masuk exam hall jawab paper. fuhh,. * nafas lega* and now, dah nak masuk dua bulan ajue lepak rumah. dapat kerja pon kalong ngan kangah tak bagi pulak. tapi sekarang ni ajue sedang berusaha memujuk. nak jugak kerja. sebab lebam gila stay rumah. income pulak tak masuk. lebam ahh, macam patah kaki stay rumah tak buat apa.


so, setelah lamanya ajue rehat goyang kaki kat rumah, malam ni baru ajue rajin conteng blog ni sikit. tengok laah, tukar header baru, tukar layout baru. hikhikkk. punye la malas selama ni, berhabuk bagai dah blog ni. kesian mr blog. kihkihkih.


*iklan kijap,*




iklan kijap. picture ni masa satu classmate lepak cameron dua hari before final exam sem5. rindu gila laa masa ni. 


okay, kita sambung cerita. hmmm, nak story pasal last week laa. pasal kangah kawen nanti kita buat entry baru yea :)

lastweek, ajue kelua bandar dengan kawan kawan yang baru masuk sem sesi ni. rindu diorang. dua bulan tak jumpa. hehe. 


ni nama dia una. famous sikit orang panggil dia una rusli. hikhik. comel budak ni. ada lesung batu, ehh. lesung pipit. silap. wuuuu ~





haa, yang kat tengah tu majority kenalkan? dia shed. hehehe, dia lepak kuantan jugak. rindu amat kat diaa si montel tuu






takde apa sangat kot nak bercerita. cuma kitorang hang out ni masa hari birthday si kecik jue. even tak dapat prank minah tu, tapi kitorang tetap hadiahkan dia cupcakes yang sangat comel. 
happy birthday jue. stay pretty okay syg. muahh ~


dahlaa, lenguh akal nak fikir ayat untuk entry kali ni. apa yang lalu kat otak, pakai sebat taip. hikhik. okay la readers. nanti kalau ajue rajin lagi, ajue up lagi. muahh muahh ~





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥


ShoutMix chat widget