Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ ciberheart ♥

assalamualaikum .




bila dah update satu entry , ajue dah mula rajin untuk update banyak kali entry . ini lah penyakit update blog . kalau rajin nak update , sampai ke pagi tak tidur . kalau boleh nak update sampai habis page ni . heee :)

okay , kali ni ajue nak update pasal rakan rakan di ciber ajue . i mean kawan facebook , twitter , BBM serta molome ajue . hee , ajue ni kaki ciber jugak lah boleh katakan . ummy pon salu cakap " awak ni kalau tak makan pon takpe , asal ada internet depan mata pon dah cukup " AIYYAKKK  T,T


okay , diorang yang ajue nak cerita ni adalah kawan in my BBMTM ajue . invite pon kawan atas kawan . jumpa pon terus kenal macam dah lama . they're ohhsem ! seghonok layan kepala diorang . even mula mula macam malu jee bila jumpa , tapi lama lama ajue ni jadi seorang yang banyak cakap . ajue , kan ? HAHA ! okay , ni haa mereka  



* kiri itu nama dia dyra . dia adik lagi . SPM candidate 2012 and she's already taken by ah seng ! so , takboleh nak kacau lah . tengok pipi dia , ada dimple . comel gila ! wishing goodluck for you , adik !

* in the middle of them itu pon adik lagi . tapi dah start nak masuk study next month . lupa ,  her name is myra farhani . okay, yang ni cantek ! cun sangat dengan kening ala ala akak ziana zain . wishing to meet you , adik ! kita tengok movie sampai lebam okay nanti :D

* and the last , is eyda . cik kak yang comel molek sorang nih . yang ni suka senyum . tak kira lahh orang tu dia kenal ke tak . heee , ajue suka dia sebab dia peramah , i mean . jangan fikir pelik , okay ! wishing you happy je tau , jangan laa always buat ayat sedih dalam BBM tu :')





bagaimanapun , ajue always teringin nak hang out with them together . tapi , masa salu menjelesi kami . kan ? kan ? okay , stop lah untuk kali nie . nak hang out with my beloved mother , babai ~









sincerely , 
ajueraine.kamaruddin







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ hey , its me :D





 i don't need a perfect ONE , i just need someone who can make me feel that i'm the only ONE !





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ dua cerita satu entry ? T,T

assalamualaikum .

okay , today ajue baru ada mood nak update blog yang lepas lepas . bnyak gila cerita yang tertangguh . bila ada cuti , ada mood baru ajue rasa ada aura untuk taip entry cerita cerita yang nak lapuk dah pong haa --'


entry kali nie pon ajue update untuk dua cerita sekaligus . taktahu la muat tak page dia . haha ! insyAllah , muatlah . hopefully . okay , lets start . lastweek pada 14april , cousin ajue kawen . seghonok jugak lahh weeding diorang . kena pulak dengan cousin cousin ajue yang lain datang . memang macam majlis tu kitorang yang punya . haha ! *malu kat orang* 


ekceli , ajue pon malas sangat nak menulis banyak cerita . apa kata kalau layan je picture yang ajue upload ni . jum :)















okay , dah habis cerita kawen . 

------------------------------------------



okay , sekarang cerita pasal 20042012 . cukup 4 minggu lagi ajue di company untuk habiskan practical . dan semalam ajue lunchie with mygulfy . reramai di taman gelora . kitorang memang selalu lunchiee sesama kalau hari jumaat . sebab lunch 2jam berbanding hari biasa , sejam je . 

tag to :


mereka yang always share cerita masa practical ni . nak nak yang paling dekat dengan ajue , yana dilla . dia sahaja yang paham ajue cemana ajue kat office .

















okay . terima kasih . korang lah yang sentiasa happy kan ajue masa practical ni . ajue sayang anda semua :)


kbai !





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ bangun duduk baring pusing !


assalamualaikum

Hell-o hell-o  ! selamat hari khamis . Okay , today ajue liat gila nak bangun pergi office . bangun pagi then fikir pulak nak pakai baju apa . ekceli hari ni bos dengan staf ajue outstation kat temerloh . so , semua dah prepare bagi ajue kerja . bos pon suruh ajue datang office awal sikit sebab client nak bayar cheque . ajue excited lah datang awal *buatbuat je* tapi kaklong dengan dhani spoil pulak pepagi nih . diorang buatt ajue sentap  , datang lambat . ajue dah la takut bos call office . memang 2 , 3 harini ajue masam je bila datang office . dah la kene hentam dengan bos semalam . lagi r ajue macam hangin . plus pulak fon ajue buat hal . nak kene format bagai . device penuh . sakitnye lah jiwa T.T


Ya Allah, kusut nya hati dan akal ajue sekarang , SubhanAllah . ASTAGHFIRULLAHALAZIM . cepatlah habis practical . ajue dah tak sanggup . dah rasa macam nak berhenti belajar pon ada . ajue dah cannot go dalam dunia practical ni . please . so , so complicated . macam ni .





Sekarang ni ajue ikot flow life ajue . nak jadi apa pon , jadilah . pejam mata dan cuba apa saja *cilok lirik lagu najwalatif sikit* tak sanggup . tak sanggup . tak sanggup L  ada tak sesiapa yang boleh tenangkan hati ajue sekarang . please ! sangat diperlukan . tak perlu lah nak interview lagi . tunggu ajue accept je *cyeit, bercakap guna kepala lutut ke ajue ?* kalau lah boleh nampak bagaimana hati ni sakit , mesti seghonok dapat tengok siapa yang paling banyak sakit hati kan ? luka berdarah semua ! hehehe . okay , ajue dah start nak merapu . sekarang dah tepat 11am . cepat siket masaaa !




Banyak gila entry ajue tak update lagi . sebab picture kat rumah . act , ajue sekarang kat office lah update blog ni . heee , berani gila ajue kan ? boleh pulak online *dah , bos tadek* apa lagi , online je lah . sambil membengkak kepala buat kerja yang tak pernah habis ni . ajue rasa takde apa kott lagi nak cerita . banyak cerita tu memang lah . tapi kalau nak dicerita semua , tak cukup lah page blog ni . errr –‘  . okay , dah la . nak stop it kat sini je . jangan lupa tunggu entry ajue yang dah lama nak update , tapi tak update lagi tu tau ! :D




babai :')





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ mintak maaf .

assalamualaikum

okay , saya mintak maaf sebab kembali senyap . terima kasih sebab selama ni awak jaga saya lebih dari orang yang saya sayang . terima kasih sebab jujur bila awak dengan saya . mintak maaf sebab saya tak boleh nak lebihkan awak dari orang yang saya sayang selama ni even saya dah mencuba . maafkan saya kalau awak rasa saya terlalu memberi awak harapan selama ni . kadang kadang manusia boleh berubah bila mendapat peluang . saya akui , ramai yang telah broken heart bila berkawan rapat dengan saya . but , saya tak mintak semua ni . semuanya sebab saya tak pernah nak buka hati untuk orang lain . kadang kadang saya terfikir , kesian jugak bila saya tidak memberi peluang kepada hati . buat hati nie selalu sakit , pedih dan seumpanya . mungkin ada hikmah kenapa saya tak boleh nak lupakan si dia . dan salah satu sebab betapa susahnya saya nak lupakan si dia kerana dia terlalu baik , and we're very close with our family each other . si dia dan family saya . dan jugak saya bersama family si dia . dia banyak memberi harapan kepada saya untuk kembali kepada si dia .

mulai harini , saya akan slow slow menghilangkan diri dari mata awak . saya taknak awak mengharap lagi tetapi  itu sebenarnya yang awak nak . saya mintak maaf awak . yea , memang benar masa saya patah hati , awak lah yang memberi saya gelak tawa walaupun saya tahu semua itu indah dan akan memberi keceriaan kepada saya akan datang . mungkin tuhan kenalkan saya dengan awak supaya awak sentiasa menjadi penguat hati saya ketika saya sakit . 

ramai kawan kawan saya tanya , 

kalau one day dia datang balik , ajue akan terima dia semula ke tak ? ajue still sayang dia ?


macam ramai yang kata , easy come easy go . and yea . dia pernah muncul dalam life saya . pernah buat saya happy , pernah buat saya tersenyum sorang sorang . dia sentiasa tegur saya buat silap , dia selalu motivate saya ketika saya down . even dia tengah susah , tengah kusut . tapi dia tak pernah tunjuk susah dia depan saya . dia banyak ajar saya erti appriciate someone , appriciate erti how to make a wonderful love . erti kuat dalam hidup , erti menjaga hati orang lain . dan sebab itulah betapa susahnya saya melupakan dia . dan sebab itu jugak saya menghargai kemunculan dia dalam hidup saya . saya tidak akan lupa how saya hidup ketika saya bersama nya . 




saya pon dah buntu dengan hidup percintaan saya ini . assalamualaikum 





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ jagung lemak bergoreng =='


Hye uoll. Buat apa ? mesti tengah baca entry ajue kan ? HAHA ! saje je buat sengal sikit pagi pagi nie . sebab dah pishang sangat tak tahu nak buat apa . kerja pon tadek harini . setakat jadi runner dari floor 2 to floor 1 jee . sebab tengok fax , amik barang bos . tu je lah kerja harini . nak jumpa bos mintak kerja pon tak ready lagi . nampak sangat pemalasnya T,T

Air ni dah berapa kali minum air . sebab mengantukk hai . tengah pending pending siput ni , ada pulak dah orang yang lebih jagung jagung goreng daripada ajue . dia post kat facebook ajue . I miss you . haaduu haduhh haduhh . post yang berani mati daripada kaum adam –‘

Ajue Cuma tak tahu berapa orang yang sempat tengok sebelum ajue remove it  . aduhh jagungg lemak betul budak tu kan  ? statement nak hot ke apa ? please brader , saya bukan jenis yang nak terima miss you  senang senang daripada orang lain .

Act , dia tu memang kawan ajue , ajue tak pernah pon nak melebih kat dia . err , *hati kering bhaih* orang lain pon tak berani nak buat apa kat wall ajue . stakat nak bertegur hai ke apa ke , okay lahh . kita kan kawan je , nak miss you apa pulak ? berapa kali jumpa pon boleh kira . sah ke nak face to face and talk ! memang tak lah . tapi kalau nak usha pon , beragak lahh awokkk . ni semua kawan kawan ajue dapat tengok kot . pastu karang apa pulak diorang fikir kan ? sedangkan ajue pon tak pernah nak rasa lebih kat awak . kawan kawan dah la kan ? ke acane ?

Ke guane ? awak nak ajue serious dengan awak ? haa , cuba try amik hati ajue dulu . jangan pakai bedal , tibai jee . kene ada kebenaran lahh . haha ! * okay , ajue merapu * nak cerita tu je . bye sweet stalker :D






keep it REAL ! tulis blog pakai ♥


ShoutMix chat widget