Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ little brotha :)



. assalamualaikum .


today , ajue nak kenalkan little brotha ajue . nak kenal ke ? siapa yang terasa nak kenal , teruskan read , and siapa yang tak nak , boleh jalan . okay , lets start . 



okay , ni la dia . danish ;)

maybe , ada orang yang dah kenal siapa danny ni kan , but ajue pon nak kenalkan kepada yang tak kenal lagi 

danny danish
18 y/o , 2011
08 august 1993
love to singing
love to dancing
love to play game like WHOAA !
 justin beiber wannabe
sri gombak , KL
talkative 

and he's single ;)

akceli , ajue kenal dia pon via facebook . betul kata orang , facebook menambahkan kawan . if u'oll nak tahu , danish ni sangat la manja . ya ampuun , CHILDISH sangat . 


ni masa showcase fever 2011

danish akan masuk showdown 2011 december nie . jum semua vote for him :)

okay la , ajue rasa enough sampai sini sahaja ajue kenal kan danish . nak kenal , add la dia punya facebook . dia tak memilih , cuma jangan talking badly about him .
 if i know , ajue akan karate budak itu ! beware okay !

okay la , by 

credit to my little brotha ,











keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ hunny bunny chi-chi whoot !


hey dunia . jumpa lagi kita dalam siaran yang sama bersama si kepeng pembebel --'

buadd apa semua ni ? tengok bolee ke ? harini harimau muda vs bahrain . jum jum kita sokong negara tercinta . malaysia ! akceli ajue pon ada depan tv nak menonton bolee ni . dan juga sedang menaip untuk entry kali ini . 

okay . hari ni hari ahad . siang tadi hang out dengan ummy . sebab nak tengok twilight saga breaking down part1 . tapi sayang , tiket full untuk hari ni . terpaksa hold dulu , untuk tonton hari esokk . okay , itu cerita untuk hari ini .

akceli , entry kali ini bukan pasal hang out hari nie . tapi hang out beberapa hari yang lepas . tak silap ajue hari jumaat kott . masa nak hantar diana , my sweety ke terminal untuk balik rumah dia . lepas hantar diana , sempat lagi ajue and my little bunny , ecah berjalan kat ecm . melayan si ngongot saya itu nak makan big apple --' 

hehe , lepas makan we'oll pon balik . penat --' 





okay , by :)


credit to my bunny , ecah :)






keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ SENTAP !




hey semua pembaca dan pengikut setia ajue . apa khabar kamu di sana ? sihat ? hope sihat . sekarang dah la musim hujan , cepat demam . so , jangan maen hujan tahu !


entry kali ni amat meng-hotkan keadaan siket . ajue tak tahu kenapa . maybe sebab berkaitan kott . plus dengan tak boleh jawab exam tadi , arghhh ! mentalisation dah rasa . sumpah susah paper tadi . apa apa pon , ajue just mampu tawakal dan berdoa supaya ajue lulus dalam semua final exam tuu . jom berdoa beramai ramai , aminnn ;)

tapi yang penting ajue dah freedomm dari part3 . then insyAllah meneruskan pelajaran untuk menjalani praktikal . ajue praktikal dekat jee , kuantan tempat yang tercinta . HAHA ! --'
so , siapa yang rasa free waktu lunch , boleh la kita lunch sama ! huhu . seronok pulak . tapi nebess pongg adooo laa --'

hurm , bila kelass , sebok nak cuti . bila cuti , sebokk pulak nak kelass . adeyhh . apa la kau ni ajue .hari 1st cuti pon dah mula terasa nak stay dengan kawan kawan kat bilik . tengok movie beramai ramai . sampai menjerit sakai kalau pasang movie hantu . HAHA ! best gilaa . 8 bulan kot tak jumpa  sumpah , rindu haa . sebab tu la macam berkait siket sentap dia . dengan fulus kurang nak keluar esok , dengan ' kawan ' ajue buad ngek lagi . hurh , terus tadek mood . mood dah belahhh ! ramai betul buadd ajue sentap hari nie . 

dan dan , tak pasal pasal ajue menambahkan lagi musuh ajue . sepatutnya , 

If you're my ENEMY , tell me what's wrong & insyAllah we can be friend (':



sesungguhnya ajue insan yang lemah dan tak perfect . ajue tahu ajue tak sehebat awak , sepandai awak , semegah awak laa . 




OFF !





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ aisya borhan wedding .

asslamualaikum . whooaa !

heyyaa . entry kali ni nak menceritakan betapa indah nya pasangan 2 merpati sejoli . sama padan , sama cantikk . like a princess ! whoaa . cantik sangat ! *best diorang kawen --'

suka , act ni 1st time ajue ikot kangah ajue pergi MAJLIS sebegini , katanya pacik saya ;)

meriah gila . wedding ala ENGLISH GARDEN . full with beautiful flower . so sweet :) wangi pulak tuhh . YA ALLAH . seronok betul tengok . fiza wanita hari nie jugak datang memeriahkan majlis . menjadi pengerusi malam tu , eh , jap . kenapa ajue macam skema je ni ? --'

teruskan okay . act , aisya borhan ni classmate kangah dulu . boleh kurang baek lah mereka . jap jap , aisya borhan dah kawen , tapi kangah pulak ? hurmm . dia je yang tahu jawapan itu . :)









yang sebelah tu nama dia siska eyma zaima :)

boleh tak nanti ajue nak kawen macam ni ? 
*kawen dengan anak dato' belum dapat lagi macam ni , --'

ajue tak tahu nak cerita apa lagi . okay la by

i need ur pray for my law and accounting paper :)
thanks











keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ tension dengan kau --'

assalamualaikum , hey visitor .


jumpa lagi kita kan ? ye laa . panjang umur jumpa lagi :)

*ajue tak boleh tidur la malam ni :( 

sebab , petang tadi ajue dah tidur . #tabiatburuk 

sebenarnya malam nie , ajue moody sedikit . tak tahu la kenapa . mybe hati tersentap siket . yela . hati dan perasaan kita tak boleh nak kawal kan ? tambah tambah , perempuan . ergh . macam mana nak lari dari masalah sebegini pon ajue tak pasti --'

ajue ada seorang kawan . haa , ni mula bercerita ni . tapi tadek la nak mention 'sidia' tu siapa kan ? okay , start . ajue dah kenal dia lama la jugak . dia ni jenis yang macam caring pasal kawan kawan dia , dia okay , tapi satu . mulut > cibai --'

okay kawan , sorry la ak cakap kau macam ni . ak memang suka berkawan dengan kau . tapi mulut kau itu tak menyenangkan kitorang . kau nak bercakap , nak suruh kau pay attention kat kau , tapi agak agak r bro , perempuan laen , lelaki laen . ak pon ada perasaan jugak . yea , memang betul kau tegur ak untuk buadd kebaikan , tapi CARA kau tegur ak tu macam membuad ak lagi menyampah , and and and nak marah kat kau . sorry la if ak dah buadd tak tahu dpan kau bila ak jumpa kau nanti . terima kasih sebab pernah jadi kawan ak . thanks . ak sedang tekanan sekarang . !


wekkwekkk !

tangan ke bahu , mata ke atas :D




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ exam week --'

assalamualaikum and happy wednesday :)




this week ajue final exam . ni laa akibat study last minute . semua benda nak kena cover . belajar 5 bulan satu buku , study untuk final paper 1 malam pon boleh habes satu buku . boleh bayang tak ? ni sebab cakap keling . baru lepas 1 paper . and ajue ada 2 paper lagi --'




lihat , lihat ! berrrrrsepah kertas , note , exercise , dan pelbagai atas katil , dan di mana mana . sampaikan tidur pon dah dengan nota . ambik mood study , orang cakap --'
sememangnya , begini lah life ajue if setiap kali final exam week . kelam dengan nak pulun semua topic subject . haa , hambbek kau , ajue !




dan , nie pulak aktiviti ajue kalau dah betul betul busaaannn di campsys , tak tahu nak buadd apa . 
gembira juga bila bersama webcam

setiap gambar , ada makna ;)

okay la u'oll . sekarang menunjukkan jam 1515 pm . terrngantok pulak --'

HAHA ! , ajue stop kat sini okay 

* thanks for all good luck wishes . lepas 1 paper , 2 more left . DOA kan ajue lagi , okay ?
i need ur pray ;')


kbai , salam 1 malaysia . muah siket ! 









keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ bercintan

assalamualaikum wbt

u'oll pe kabau ? sihat kan ? harap laa sebegitu . ajue disini ? ajue kat sini tengah berdebar . almaklumlah , entry lepas pon ajue bercakap pasal final kan ?  tapi hidup dengan rilekk sepanjang masa . bila nak pegang buku pon tak tahu . haehh . 






aiik ? mesti u'oll tertanya kenapa ajue upload picture si cantek molek ni kan ?
act , dia comell giloo ! plus dengan picture dia yang nih . tak menahan . but , sudah ada putera dihatinya . auuww ! 

'' sorry auww adeq , akak cilokk picture adeq yang ni . bagi kan ? maaf  --' ''

okay okay , sambung cerita . sekarang nie ajue nak bercerita tentang life . even ajue bukan lah perfect , tapi ajue juga ada hak untuk sharing dengan u'oll kan ? 

okay , mesti u'oll pernah melalui level ingin bercinta , right ? HAHA ! sama laaa dengan ajue . pernah melaluinya . bila dah lepas semua tuu , mesti rasa hati kering kan ? mula lah dah serik dengan benda benda lepas , tak nak ingat laa apa semua . eleh , cakap je lebih . duduk 2 , 3 hari dengan orang laen pulak ! ajue bukan nak salahkan u'oll . tapi benda betull . ajue pon kena ingatkan diri ajue sendiri jugak kan ? kata orang dulu dulu , '' orang laen sebok bercinta , hang pon nak bercinta cintun jugak ! '' 
jawapan ajue ,, yeah , ofcoss laa haeh ! kita pon ada perasaan kan ? 




eh eh , kejap kejap . apa kena mengena dengan entry dan picture yang ajue upload ni ? HAHA ! ni laa nama dia ajue tengah melayan jiwa ajue . giloo !

okay , sambung . haeh , tengah tengah menaip blog ni  ada jugak ajue melayan lagu , sentimental . HAHA ! ntah apa apa kan ? sengal . lapau pon ada . makan roti jea tadi . lapau tu memey r . tapi tak nak makan . biasa ni ! 

okay , mengarut . *dah tak tahu nak taip apa . best jugak hidup bercinta ni kan ? orang ambil berat , orang sayang kat kita . semua nya . felling tu ada orang cakap . HAH ! tapi , bukan semua orang yang suka bercinta . hidup sorang sorang pon lebih baek katanya . betul jugak tuu . tapi kekadang hidup sorang sorang ni macam  tadek langsung orang nak ambik tahu . macam ni la senang . tadek teman di hati kan ? haeh , apa la ajue merepek ni . ajue cakap , ajue tanya dan ajue jawab . dah laa . penat tangan menaip .

mood sekarang , rindu dia . eh eh , hari nie 11 11 2011 . cantek kan tarikh nie . nak kawen la . HAHA !


okaybai :)







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ final is around the corner !

assalamualaikum semua semua !




pembuka bicara 



untuk menyedapkan lagi hati ajue yang sudah lub dub dengan ketibaan final exam tercinta ;)

okay , act part3 kali ni ajue ada 3paper untuk final .



FINANCIAL ACCOUNTING II
COST ACCOUNTING
COMPANY LAW

tapi tapi tapi , part 3 ni ajue dah amek MUET tau . haeh , ada jugak paper untuk muet . 

LISTENING
READING
WRITING

serta subject baru daripada kementrian pelajaran malaysia , 

USER BUSINESS SYSTEM of ACCOUNTING 

banyak kan paper ajue untuk kali nih . lepas ni msti macam ni






halamak haii , wish me luck haeh . for may FA2 please be more nice with me ! tamo carry , tamo :(

doakan ajue okay ? 



sincerenly ,



kbai :)




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ raya korban =='

assalamualaikum . salam aidiladha semua :)


hye awak awak dan awak . pe kabau ? sihat kan ? kalau yang tak sihat tuu mesti maen hujan ! sekarang musim tengkujuh . musim ramai orang sakit . jaga la kesihatan auww . 

okei . di bulan yang mulia nie , ramai umat yang menuanaikan kewajipan yang kelima iaitu menunaikan haji , bagi yang mampu :) ajue tak mampu lagi . dan tak datang seru nak menunaikan nya . ajue bercita cita nak hantar parents ajue ke sana , insyAllah . ammin .


tahun ni raya haji family ajue balik kampung . ya amppunng . jemmed atas jalan toksah cakap laa . banyak gilaa kereta semua . disebabkan excident , lorry , borak air *katanya ummy --' . tapi alhamdulillah , family ajue selamat sampai ke destinasi setelah 8 jam dalam kereta . patah pinggang . 

best raya kat kampung . kampung ajue semua tahu kat mana kan ? mana lagi kalau bukan kelantan :) negeri cik siti wan kembang . meriah sungguh raya haji di sini . atokk ajue sembelih 14 ekor lembu . haaa , banyak tak ? tapi ajue tak percaya macam raya , sebab balik kamung dalam keadaan rushing . hari ni kat kuantan lagi , tiba tiba esok dah kat kelantan . hee . 

she and her daddy



she is azuraine

she and her nephew 


sekian untuk entry kali nie . sebab mengantukk !

kby







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ from her to him ~

assalamualaikum . hye awak (:

act , ajue busan kali nie . hari nie baru dapat online . sebab BB dah kena bar ! mintak dengan abah nak topup . tapi pikir pikir balik , bila ada BB nanti mesti study tolak tepi . so , biarkan BB dulu . lepas final part3 baru nak mintak dengan abah (;


oke , lets start the story . entry ni bukan untuk u'oll sebenarnya . tapi takpe laa . nak share , tak salah kan ? entry kali ni untuk dia . siapa lagi kalau bukan bunny saya ~ mr faiq marzuki !

awak , video kat bawah nie , saya buat special untuk awak . sorry la simple sebab saya tak tahu nak meriahkan cemana . lain lah dalam entry ni boleh letak bunga api kan ? oke , kidding --' .

for you (:


# pause music kat atas baru jelas vid nie (: 


again , sorry sebab simple jee .. (:

nak out dah . ni pon BB pinjam je --'
take care awak . 

assalamualaikum 




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥


ShoutMix chat widget