Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ perutt ,

ass  ;)


sakit perutt punya pasal , seharian tak keluar dari dalam bilik . terperap maen game dalam lappy sampai tertidur , ada orang buad dajal , snapshot gambar pon dah tak sedar .

sejam sebelum ...

turun bawah sebab dah tak tahan sakit perut macam nak meletop jantung nih .


saya : ummy , sakit sangat tak tahan .

ummy : eh , pucat lesi muka . ummy buaddkan susu ea ?

saya : erm erm ( angguk tanda setuju )




minum susu , naik atas balik , teruskan dengan terperap dalam bilik .














keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ laluan PUAKA !

ass .

HAHA . bila dah stay kat rumah , dah nak gemukk kan diri kat rumah , mesti busan jugak kan ? haa , apa lagi , hangout lah . tuntun wayang , tak wayang , boling . tuhh jea kerja ajue bila ada kat rumah --'

kali nie ajue tengok filem karak , laluan puaka . sebuah filem yang di terbitkan oleh 3 orang adik beradik KRU . best . takut siall . awal awal lagi dah ajue tutup muka . menjerit apa bagai . ya adoi , seram kott . u'oll patut pergi tengok . filem nie antara muvee melayu yang best ajue penah tengok selain khurafat . 

jalan cerita nie ada menceritakan tentang volkswagen kuning . haaa , kata orang volkswagen kuning yang ada dalam laluan karak itu wujud ! hoiii , meremang bulu roma ajue oii . apa apa pon , u'oll patut menuntun filem arahan KRU nie . memang terbaek !




teman setuntun : ecah . tenks yawww !







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ makan hati :(

ass .




ajue makan hati . HAHA ! 
jangan la bingai sangat . maksud ajue makan hati tuu macam terasa hati la kot .
just nak explain ja . sampai bila ajue makan hati ?
sampai hati ajue habes ?
ajue ada banyyaaaak masalah and susah nak settle kan .
ajue ni seorang yang tidak boleh nak hidup dengan diri sendiri , cepat ambik keputusan terburu buru dan cepat nak sentap . ntah lah nak terangkan bagaimana --'
ajue memang seorang yang banyak masalah .
dan ajue berani cakap siapa yang tahan dan still kawan dengan ajue ,
memang saya sayang dia until the day i die  ♥





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ today --'

ass , readers :)

lapau . hungry . lapau . hungry . 



*tapi tanak nasik lah ummy !

ajue nak makan , mee curry , laksa --'

tiba tiba terasa sangat nak makan semua tuh . mengidam ka cik ajue ? --' ntah apa apa kan ? tapi serious lah . ajue tak tau la kenapa naaaakk sangat makan makanan tuuh . ummy cakap nanti dia ummy nak buadd . nanti ? 

ajue ni kuadd makan . tapi , tuh lah . kepeng je kan ? sudah banyak cara nak naek kan beradd jadik gemuuk . tapi , tidak berasil  --'






yummy yummy . bestnyeee .





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ nur kasih ;)

ass bloggers ;)

u'oll pa cita ? okei ? gud . entry kali nie ajue tak banyak nak bebel , tapi just nak share siket siket tentang hari hari ajue ;) semalam semalam 19mei2011 , filem yang boleh katakan teragung di malaya keluar . paham tak maksud ajue ? haa ? tak paham ey ? ajue pon tak tau apa ajue melalut nie haa . ajue cuba try nak cakap yang ajue dah tengok filem NUR KASIH THE MOVIE jee --' HAHA ! tapi berkias banyak . ngengeh lebih kan ? 

ajue tengok muvee ni dengan bff ajue ;) 

darla syadah
darla fatin ajizan
darla haziqah
darla ieka
darla dayah
♥ darla zurain


gila best kau orang ! terbaek . tapi kitorang tak hang dengan bff kitorang seorang lagi , darla zurain :(

ada hal katanya . sedih juga la kan ? but , it ok . kita hang lagi oke ! *sijil ajue ada dengan awak --'
HAHA ! act , kitorang pergi sekolah .  tujuan nya nak ambik sijil spm 09 jea . tapi dah alang alang jumpa , plus dah lama tak jumpa diorang . hang laa . kebetulan , kelua muvee jugak kan ? tuntuuun jea lah .best . ramai gila nanges ssiall ! AHAHH ! ajue tak . ajue kuadd* --' padahal , nanges jugak . sedih sangat . tapi jalan cerita dia agak fantasi . pening juga kadang kadang . ajue ni buad buad paham jea lah --'

tapi , sumpah cakap . best hang dengan korang . rindu bangat . nanti hang lagi orait ;)



rujukan daripada google

maaplah , pic kitorang tak banyak sangat . sebab tu tak masukk kan .
kalau nak tgk pic kat sekolah , tengok blog darla zurain :)









keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ kongSi !

ass reader :)

heyhey , lama tak bercerita dalam ini blog . sudah berhabukk ka ? tidak lah . btw , ajue nak bagitahu . ajue sekarang busaan , so blogging laa . apa lagi kan ? 

malam nie ajue nak bercerita pasal muvee yang baru sahaja ditayangkan di pawagam setelah lama ajue nanti nanti kan . dan , ajue sudah tuntuuun nyaa ! 
yehaaa :)

ni haa diaa 



cerita inilah . siapa dah tengok ? siapa ? best kan ? kelakau . tapi ending dia biasa biasa aja . sumpah kelakau . pergi lah tengok ! nanti nak tengok nur kasih the muvee pulak ;)




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ dia



Ass :)

Hye  readers ! jumpa lagi kita di tempat yang sama , blog orang sama dan di channel yang sama ;)
*eh , da macam pengacara tv da ni –‘ *

U’oll apa kabar ? baek aja ? Alhamdulillah :) ajue kat sini ? still ada hidung , mata , kaki , tangan lagi . semua sihat sihat aja . entry apa pulak ajue nak taep kali ni ea ? act , ajue tadek cerita nak cerita . tak kan lah semua benda ajue nak cerita . tiap tiap hari nak share kan ? memang lah orang kata sharing is caring . ajue pon kata . tapi bukan semua benda , right ? tapi takpe lah . boleh jea ajue nak share share .
 ni nak tau cerita apa ni ? Tanya Tanya ! haa , ajue cerita pasal someone lah . *mesti u’oll cakap macam ni ‘’ ajue ni tak abes abes cerita pasal orang . kan ? ‘’ pastu , ajue akan jawab , dah tu , ni blog ajue an ? suka ajue laa nak buadd ap . tak suka ? ajue kesah ? blaa laa . hehe . ter emotional pulak ajue kan ? hahaha . okei lah . okei .


Ni haa dia !





Mesti semua orang dah kenal siapa dia kan ? tapi maybe yang tak rapat dengan ajue tertanya Tanya siapa dia sebernanya . dia kawan ajue lah . orang cakap kami twin . tapi sekarang ajue dah jarangg sangat sangat jumpa dia . maybe sebab masing masing bz kan ? okei , nama dia FARISHA NABELLA ABDUL MALIK aka FNAM . dulu , semua orang kenal kami dengan FNAM , NAIMK ! sejak ajue pindah sekolah  dia pon pindah , so kami dah jarang contact . kalau hello hello pon kalau ajue nak balik kampong . sebab rumah atok ajue boleh katakan dekat dengan rumah dia . fyi ,ummy dia pon rapat dengan ajue . ummy dia sama dengan ummy . pandai masak , comeel ! ajue pernah belajar buadd kek dengan dia . sedap . sampai sekarang pon ajue tringat nak buadd kek tuu  ;)

Apa apa pon ajue nak cakap yang ajue rindu dia sangat . tak tau bila nak jumpa dia . harap , adalah masa untuk kami spend sama sama nanti . holiday kat mana mana je kan ? haa . best jugak !
Kalau boleh , ajue nak jumpa semua semua kawan kawan sekolah lama ajue tau . rindu diorang . mesti semua muka muka dah macam mak , bapak orang dah kan ? haha . just kidding :)
Okei lah . ajue pond ah tak tau nak taep apa . ummy pon dah panggil , si cibab dhani, anak buah ajue pon dah sedar . nak maen dengan dia pulak ! cibab , unty datang ! chow cin chow !





keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ randy pangalila ;)

ass . hye :)


tengok tengok ! huih , boleeh mimpi jea ajue tengok dia . kenapalah randy nie sweet sangat ea . sekarang randy ada dalam cerita cinta melody . tiap tiap petang , jam 0630pm ajue menunggu cerita tuu . sebab , sebab , sebab nak tengok randy pangalila nih . ya adoi , suara nya , rupa nya , tak terkata beb ! ajue minat minat minat . suara nya serak serak basah . bila dia senyum , wah sweet gila lah :) 

randy , saya minat awak ! *wink wink ;)

tapi

bambam tetap di hati  ♥

ily 




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ bingai ohh ! --'

ass u'oll . ;)

argggggggggggggh ! 
malu malu malu malu . ngoi ngoi la --' padahal benda kecik jea . tapi rasa macam nak pecah muka malu . kakngah lah nie . kuang asam betol . memalukan ajue betul . dah lah kompidoon jea tadi . last last merah muka ajue . tumbok kang ! --'

u'oll nak tahu cerita tak ? eh eh , mestilah nak tahu kan ? u'oll visit entry entry ajue , mesti lah nak baca apa yang ajue taip kan ? haa , kali nie . ajue dimalukan --' huh ! tolonglah . macam nie cerita dia . pada suatu di malam hari , kakngah ajak ajue pergi isi minyak kereta dia . *padahal nak round round bandar --' . kakangah pon merempit lah dengan bibba dia kan . sampai di shell , 

kisah 1

kakngah : ajue , pegi bayarkan lah . sebab ni dah ada pekerja dia tolong isikan . 20 ea . nah ! ambik duwet singget singget ni 10 keping . bayar jea . banyak sangat dah .

saya : erm okei ! *turun bibba , muka kompidoon nak pergi bayar kat kaunter lah ni kan ? sambil cekau duwet dalam poket , nak menopup .
saya : bang , 20 ey . topup skali . 

a man : topup tader la adeq . * sambil mengira duwet singget berkeping keping tadi . aeh , tak cukup singget lah adeq ?

saya : haa ? yea ? nak ambik yang ni lah . * hulur 10hingget duwet yang ajue nk menopup tadi . tiba tiba datang orang ni haa , akak duwett jatuh . ohh yea . tenks ! *dalam hati , patut lah tak cukup . hampeh --'



rujukan daripada google 


kisah 2 

waktu pergi 7e nak topup tuh , budak perempuan yang jaga 7e tuu . ajue mntak lah nak topup celcom 10 satu , celcom 5 satu , maxis 5 satu . tapi dia bengap ! 5 kali ajue ulang . dah lah satu satu kena sebut . nak jadi casher sangat --' 
ajue bawak duwet asing asing . kakngah bagi ajue 50 sekeping nak bayar celcom 10 dia  . ajue guna duwet singget berkeping keping tadi nak bayar maxis dengan celcom ajue . kiranya bayar asing lah . paham kan ? 
*sorry ajue keling siket --'*

tapi , budak tu lagi keling daripada ajue . boleh pulak dia nak bagi ajue duwet singget singget lagi banyak . dia ingat ajue nak duwet singget singget . orang dah cakap nak tukar . bengap lagi --'
hampeh punya olllaaaang . ajue pon , ambik duwet baki , dan blaa . dah la topup dia tinggal jea . ajue pon pakai ambik jea . lantak pi hang lah ! ada aku kesah . bingai betul buadd kerja . tapi bila teringat balik , lawak betol budak tadi --'

yang bingai tetap bingai --'
hangen ajue !






keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ pray

Assalamualaikum J

Huh , *pembuka kata . hujan lebat malam nie membuatkan ajue lebih sayu menaep entry kali ini L ajue tak tahu la kenapa , malam ni ajue cengeng siket . rasa tak best jea . orang tinggikan suara siket , ajue dah nak mengalirkan air mata . orang buat dajal siket , terasa macam nak nanges . orang buadd salah siket , ajue cepat  nak melenting tak tentu pasal . mybe 1 sebab ajue jadi macam nie . tapi ajue sendiri pon tak pasti apa masalah ajue malam ni =='

Tarik kerusi , on laapy . online . check check rock rock noti then off facebook . bukak lagu . tiba tiba pulak lagu love the way you lie part2 . argh ! mental nya . terasa nak geget lappy ni kuaddkuadd ! nak nanges apa bagai L ajue bussan  , so update la entry untuk malam nie . msj msj masukk pon ajue dah tak layan --' mood ajue lari gila malam ni . tambah tambah ajue rindu bambam ajue . ajue tunggu dia balik . tak sabar J
Ya adoi , apa kena dengan kau ni , ajue ! haa ? cuba lah berhenti menanges ! kau kuadd kan ? dah dah . stop ajue , stop it ! aku tau la kau terasa dengan orang . tapi sabau lah . *opps ! dah terkantoi kenapa kau sentap sangat malam nie . okei , act ajue ada touching dengan someone . ajue tak tahu lah dia follow tak entry ajue kali nie . kalau follow ....

*sorry awak . saya tahu awak tak salah . but , sekurang kurang nya awak bagitahu saya dulu kan ? tapi tape lah awak , saya faham *

Tapi sumpah , ajue tak salahkan dia . betull kata bambam , sabau je lah . kita kena terima apa yang terjadi . sudah takdirkan ? mula mula hangen juga ajue dengan hal kecik nie ,tapi bila pikir pikie balik , tadek guna kalau teruskan semua nie . membazir otak jea pikir kan ? –‘ btw , ajue pon nak mintak maap dengan dia kalau kata kata ajue tersinggung hati dia even ayat ajue berkias bapak dalam . 
*makan dalam orang pekan cakap --'*

Okei lah . ajue pon tanak melalut panjang sangat . kepala ajue dah la tengah cengeng ni . tak pasal pasal kang maken jauh ajue melalut lari dari tajuk nie .

ajue hanya mampu berdoa agar orang yang ajue sayang sihat dan sentiasa dirahmatiNYA .










keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ sungai lembing

ass readers :)

macam biasalah . ajue akan tanya u'oll sehat tak kan ? tapi kali nie malas lah tanya
 --'
yeah ! act ajue baru balik dari sungai lembing nie . penat pon tak hilang lagi tau . pening kepala lah ! panas ssiall kat sana . ramai orang picnic . tapi tapi tapi kitorang bukan picnic sangat pon . just adeqadeq jea nak mandi sungai katanya . sudah lama tak mandi sungai lah kan . so , bawak jea laa . sementara cuti lagi ni haa . 

ajue pergi pon dalam pukul 1200pm tadi . mak aaai , matahari tegak atas kepala awok ! hadoi , rasa macam nak meletop kepala awok ni haa . tapi sabo je la --' 
ajue dengan kakngah pergi sana tak mandi pon . keinginan tu melambungg tinggi nak mandi . tapi tak bolehh . sebab sebab sebab eeeeeerrrr , bersebab J

kerja kitorang jaga barang barang dekat bawah pokok , sedang kan diorang semua gembira mandi dalam sungai yang cukup indah lagi permai itu --' ramai kot orang picnic kat situ . ada yang bercamping apa bagai . bawak khemah nya . best pulak tengok :) ada yang buadd bbQ lah . seronok beronok ronok sungguh mereka . yea lah kan . weekends . datang tepi sungai , berpicnic . eh eh eh , u'oll nak tau ? kat sana pon ad van van menjual air , keropok , semua lah kan . then ajue dengan kakngah excited nak pergi shopping kat situ --'
ttiba tiba , jeng jeng jeng ! 

kalau siapa siapa student polysas mybe kenal or perasan kot . macik van yang menjual dekat pintu pagar poly tuu , datang  menjual dekat sungai lembing ni ! HAHA . agak terkezzzut ajue melihat nya . tapi buadd buadd tak tahu jelah . nanti kang biseng pulak kat stu . nanti orang cakap , '' memang sungai lembing ni bapak dia yang punya , nak biseng biseng kan ? '' HAHA ! --'

tapi , mahal kot macik tuu jual . semua makanan yang dia jual tuu naek harga . lawak pulak kalau ingat . macam macam . apa apa pon , memang cantekk lah sungai lembing tadi . laen kali nak ajak lah ramai ramai picnic ke , bbQ ke kan ? siapa siapa nak jo0in boleh lah J











maap lah . picture orang laen tak berapa penting --'







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ wedding day

ass blogger J


hye readers ! sehat ? alhamdulillah . hope semua baek baek aja :) entry kali nie ajue nak bercerita sedikit tentang kawen . haaa ? ajue ke kawen ? kelakar ssiall . bukan ajue lahh ! --' ajue dan family ajue pergi kenduri kawen anak kepada kawan lama ummy . alah , kawan ummy zaman muda mudi dulu ;) 

kenduri tuu dekat beserah . kebetulan dekat dengan rumah makcik ajue . sebelum pergi kenduri , smpat lagi lepak apa bagai kat rumah macik ajue . maklumlah , sudah lama tak ziarah diorang . cyehh . okei okei kitorang gerak dengan 2buah transport . a little white myvi dannnn bibba elitto kakngah . ummy , abah , adeqadeq haruslah naek dengan abah kan ? kami anak anak dara nie gerak asing . dengan bibba . macam excited lah pulak kan nak pergi kenduri sebab dah lame tak pergi sebenarnya . kalau nak tau kenduri kawen lah tempat yang ajue jaraaaaang sekali nak pergi . tempat ramai orang . panas . sebuuk bagai --' malas lah , argh !

 sampai kat sana  , apa lagi chekk cheekk rockk rockk , seranggg lah ! tengahari kan ? perutt lapau . makan r . sedap jugak lah kan . then dah makan apa bagai tuuuh , rombongan pengantin lelaki otw sampai . mak aii , u'oll nak tau ? pengantin perempuan lebih tinggi daripada pengantin lelaki ! gila parak lah . like a model siall . dia tak pakai highheels pon . cun gila . awesome

tapi sayang nya , kami bukan lah nak pergi shoot picture diorang . makan penting ! HAHA --' tapi kitorang sempat lah bergambar waktu otw ke sana . lihatlah =='



penumpang di blakang itu adalah adeq kami , aien 
penyebok terhebat yang sentiasa bersama kami 

gambar 1

gambar 2


maka , gambar gambar ni aja lah yang dapat ajue mempersembahkan --'
sekian J







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ happy ummy day !

ass . ummy , u'oll J !


dengan adanya tajuk entry kali ini , sudah tentu u'oll tahu kan cerita apa pula ajue nak kongsi di sini kan ? about mothers day yang jatuh pada 8 may setiap tahun ♥ 


you , ummy ! muchmuch more J


ummy , ajue nak bagitahu ummy yang ...



Jmy mum that the qween of my heart in the world !
Jsayang ummy sangatsangat
Jtadek ummy , tadek lah ajue 
Jummy sangat comell
Jsusah mane pon ummy , ummy tetap jaga kami
Jpenat lelah ummy tak dapat kami ganti walaupun dengan seketul emas !
Jrindu ummy
Jtanak hilang ummy
Jummy penyeri hidup kami
Jummy chef terhebat dunia
Jummy urut ajue masa ajue saket
Jspecial girlfriend bigbos kami ♥
Jummy EVERYTHING !



madam che rohani binti che hassan
~ my beloved mum ~




keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ hikayat merong mahawangsa ;)

ass . visitors J


apa kabar orang kampung , lama sudah tak berjumpa . minta minta semuanya di dalam sehat sejahtera . lalalalalllaaa* . apa masalah ajue ni ? menyanyi pulak malam malam buta nie --' okei okei dah dah merepek . stop ajue , stop it ! 



nampak ? nampak ? tengok , tengok ! nie dia HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA yang ajue TIDAK TENGOK LAGI ! --' oohh , bapak lama ditelan zaman dah muvee nie , tapi betapa kuno nye ajue . tak tengok lagi cerita ni ? ya adoi cik ajue , apa nak jadi hang ni ? HAHA !

 act , waktu muvee nie kelua kat panggung , ajue pergi pd . tak sempat nak j0in my BFF tengok cerita nie . diorang cakap best best best ! ajue tak tengok lagi . sedey kan ? kan ? nak tunggu download ? jangan harap lah ajue nak download . pandai copy yang orang adalah ! --' tapi tapi tapi ajue tengah menunggu bambam ajue balik . sebab dia sudah ada muvee nie katanyaJ  ♥ ! tak sabar ajue menunggu merong ajue pulang . rindu bangat seyh sama dia . apa apa pon , ajue kena lah menunggu ketibaan merong ajue pulang untuk menuntuun hikayat ini . tak sabar , yeaah !! 



keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ bestie ;)

ass . readers J


yezzza yezzza yezza ! sekarang ni HOTHOT dengan sem break studentstudent IPT kan ? dan ramailah yang nak mencari kerja . termasuklah ajue sendiri . act , ajue nak bagitahu nie . parents ajue dah bagi greenlight untuk ajue bekerja ! yahooo --' aeh , macam dapat ticket flight nak pergi bercuti pulak . terr over pulak . maap --' nak tau ? nak tau ? sebenarnya ajue buadd alasan BFF ajue yang nak teman ajue kerja nanti . HAHA ! 
if ada someone yang dapat teman ajue , barulah parents ajue nak bagi . act , diorang bimbang kalau ajue sorangsorang kan ? bahaya sekarang . banyak kes kes yang tak nak berlaku . eh , ni da melalut panjang apa bagai da ni --' ermm , entry ajue kali ni adalah about my besti forever   !

  shed atieeq 
 ♥ arechu jue
  ecah romele
  syafieza miera

sumpah ! miss u'oll . tak tahu da nak cakap macam mana . baru seminggu sem break . tapi bagai nak gila rindu korang . mana tak nya , bangun samasama , pergi kelas samasama , makan samasama , tidur samasama , mandi samasama , tadek duwet pon samasama kan ? semua samasama  J

alhamdulillah , kita semua dapat kamsis kan ? nanti boleh buadd groupwork samasama lagi . sampai tak tido malam . lebam mata apa bagai --' korang ingat tak  ? akibat tak ready , akibat maeamaen , kita semua study account from 200pm until 0630am ! lebam lebam bijik mata sorangsorang . nah ! amik kau . orang suruh study awalawal , banyak alasan . lupa lah , mengantoklah , facebook lah , nantilah , tak boleh lah , nak makan lah . padahal satu alasan ja yang penting . MALAS !    

if buang perkataan tu , tadek nye semua tak tido malam tuu sampai lebam study account . *15 minit pon sempat tido ! sempat jugak 5 minit lelapkan mata . tapi , mulut potpetpotpet dengan menghafal DEBIT , CREDIT ! HAHA  . lawak pulak bila ingat kan ? account punyalah study bagai nak rak . commesial law ? siapa study ? HAHA ! sorang pon tak sentuh buku law . padahal , law lah yang susah . barang kena hafal sebijiksebijik . tapi , tak kesah dah , hentam sudah law . cheyh , macam tak kenal budakbudak nie , muka penggoreng , bagi kat budak kelas DAT2B haa . bab menggoreng , 1 log book pon tak habes . HAHA ! 

btw , rindu betul lah zaman muda mudi dulu . kata senior senior poly , student sem 2 budak budak baru nak up ! yeke ? noob lah ! kitorang matured dari dulu . kan ? kan ? 

ajue rindu jugak budak budak aras 3 blok bestari ! gila seporting korang kan ? sambut hari jadi ramairamai , baling telur , kopi , tepung ramairamai . buadd sandwish , makan , tengok muvee pon samasama . miss that moment . really really miss . swear lah ! L

missing u'oll , seriously ! L







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ hari ini


Ass blogger .

Hye , u’oll sihat ? Alhamdulillah . jangan jadi macam ajue ni haa . kepala penin ja setiap hari kat rumah . ingat mau kerja . ummy pula macam berat hati jea nak bagi ajue kerja . yelah kan , anak perempuan . susah tau nak lepaskan . laenlah anak lelaki . senang kacangkacang jea . kata orang , jaga anak perempuan nie macam jaga 10 ekor anak lembu . *bukan nak cakap ajue ni macam anak lembu –‘

Okei lah . ajue pon malas nak melalut benda apa bagai kan ? so , apa cerita u’oll hari ni ?so far , so good ? but not me lah ! busann kat rumah nie . busan ! act , ajue dalam proses memujuk parents ajue nak kerja . bukan apa . senang kan ? nanti bila masukk sem depan , tak lah rasa beban sebelum pt masukk kan ? yelah , ajue bukan nya datang daripada family senang . laen lah kalau ajue kerja . income pon masuk kan ? ish , zaman sekarang pon demand tinggi melambung . tapi , duwet , haram mau datang sendiri if kita tak cari . so , u’oll try la pkir , macam mana nak pjuk parents ajue tuuh . alah , sharing is caring kan ? 





give  me a peace !






keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ domo KUN ;)

ass . blurb! Blurb !

yezza readers J ! si comeel comeel , si hensem hensem , si cute cute . *padahal  dah tak tahu nak intro macam mane –‘ HAHA ! u’oll buadd apa tuu ? nak joinn –‘ *ayat dalam muvee hantu kak limah balik rumah lah siket . nak bagi ayat berbunga bunga . padahal tadek langsung bunga nya ==’ . ajue nak cakap ni . ajue busan sangat sangat lah . tak tahu dah nak buadd apa . haaa , tau dah . ajue nak taep pasal
 MY LOVELY DOMO KUN J

u’oll nak tau ? nak tau ? ajue dapat domo ari tuh J dah lama nak kan domo . dapat jugak akhirnyaa . whoaaaaa ! melompat kegirangan ;) tak terkata bila dapat . unty kedai tuu pon macam gelak jea bila tengok ajue pelokpelok domo tuhh ketatketat . haa ? siapa kasi domo tuhh ? siapakah gerangan nyaa ? cuba lah teka ;) wahai readersreaders ku sekalian , kalau bukan si ngongeh saya , siapa lagi la yang nak bagi saya domo tuu kan ? terima kasih , ngongeh ! kepeng sayang ngongeh J
domo comeel sangat . ajue dapat domo yang besaubesau !  malammalam pelok domo je tau. Boo kat sebelah . sekarang boo da kurang kasih sayang ajue L sabau ea boo . ajue tetap sayang boo lah . macam ajue sayang ngongeh ajue J . nak tengok domo ajue ?



nantilah ajue uplodkan . pic tak cun lah 
harap bersabau . segala kesulitan amat saya kesali --'









keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ ana raffali ??

Ass . blogger J

Hye u’oll ! pa cita ? baekbaek aja ? ajue baek aja dong seyh . *ap masalah becakap ala endoon pon kenapa ntah –‘  HAHA J okei lah . tak payah nak layan sangat lah dengan kepala ajue yang tidak seberapa betul malam nie --’ ajue bosan tak tahu nak buadd apa . pusing sana pusing sini , balik balik  blog , facebook , layan merong tercinta *winkwink ;) . tadi ajue pon tak tahu nak buadd entry apa untuk kali nie . tapi waktu dinner tadi , adeq ade tukar channel RIA , dan ada iklan ANA RAFFALI !

HAHA J berbalik kepada cerita kita yea . arituh waktu ajue kelua bandar dengan kawankawan ajue , ajue berbaju kurung . kelua semata mata petang tuu tadek kelas . nie kes busan stay kat kamsis la nie kalau nak tau . apa lagi , hang out laa . jalanjalan ecm , tibatiba ternampak SCREAM4 . grr . –‘ alamak ! macam nak tengok jea . tengok jam , eh , sempat lagi ni . then beli lah tiket muvee bagai . tapi gap nak tengok muvee tuu adalah lebih kurang sejam kot tak silap . perutt pon ngengeh . dah tau berjalan kan , waktu tu jugak lah nak makan nyee . pegi foodcoart then nak order makan . apa lagi , asyekasyek muka ajue la yang kena pegi kaunter . sampai di kaunter memesan air , tibatiba ...

Boy : abang , fresh orange 2 . milo ais 1 . twisster grape 1 . ( sambil 2 3 kali pandang ajue )


saya : ( pandang dan senyum ) *yelah , senyum itukan sedekah J


Boy : uih , saya ingatkan awak ANA RAFFALI tadi . terkejut saya . yelahakan , tibatiba ada dekat tepi saya . mauu menjerit saya satu fc nie !


Saya : aeh , biau betik ! mengarut lah . ana raffali tadek nye nak makan kat sni *senyum tersipusipu malu ;)

Boy : mana lah tahu kan ? dengan berbaju kurung nya . canteek , ayu awak . Cuma tadek guitar aje . kalau tidak , perrggh ! ANA RAFFALI kat tepi saya nie J


Saya : aeh , air da sampai . eish . maenmaen pulak kamuu kan ?

boy : okei lah sorry . tapi btol saya cakap . awak cantek  , ana raffali J


saya : eish tengok tuuh . dahdah lah . apa la awak nie
 .
boy : saya jalan dulu okei . babe , tengok aku jalan dengan siapa ? ana raffali laa J
boy’s fren : manamanaa ? fuyyo . hye ana J


saya : sekadar berlalu dan tersenyum malu –‘

Ya adoi , apa lah diorang nie . ajue bebaju kurung jea lah . boleh pulak tertukar dengan ana raffali ? jauh bezanya la . ana cantek siket . ajue cantek banyak –‘ HAHA J . just kidding ! apaapa pon , lawak . perkara yang tak boleh nak lupa .
AZURAINE  KAMARUDDIN @ ANA RAFFALI ??



ini baru betulbetul ANA RAFFALI :)



keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ kita kawan kan ?


Ass , heyhey my lovely readers J

U’oll apa kabar ? sehat ? ajue , ajue tak berapa nak sehat lah . perutt meragam . biasalah masalah perempuan datang . kadangkadang okei , kadangkadang tak okei . ohh yea , macam biasa . malammalam sebegini , sukalah ajue melalut tak tentu pasal kan ? entry ajue kali nie about someone . ajue tau dia akan baca entry enrty ajue . awak , terima kasih . 1st skali , ajue nak bagitahu awak , ajue senang berkawan dengan awak . suka borak dengan awak . tapi , tak semudah itu ajue akan sayang awak sepenuh hati ajue . ajue mintak maap . ajue tak boleh nak trima awak lebih dari dia . Ajue sayang dia . ajue tak boleh nak lupakan dia . ajue nak berterima kasih banyak banyak sebab dapat kenal awak , dapat bekawan dengan awak. Memang tak nafikan , susah ajue nak lupakan apa yang awak dah buat untuk ajue . ajue hargai semua itu . tapi , ajue trima awak as a fren only . awak paham ajue kan ? awak selalu suruh ajue jaga diri ajue , jangan nakal . tapi ajue tetap nakal . sebab nakal itu best J . apa apa pon , ajue akan ingat awak sampai bilabila . jangan risau kawan . sorry lah , dah banyak kali ajue buadd awak terluka . ajue tanak semua tu jadi , tapi ajue tak boleh . ntah , ajue pon tak tahu dah nk bagi penjelasan macam mana . okei lah awak . ajue mintak maap L

Semua orang sayang kawan kan ? lagipon , susah kita nak lupakan kalau someone itu dah terlebih bagi kita kebahagiaan . tapi , tidak semudah itu kita menerimanya dengan sepenuh hati . ajue sayang semua kawankawan ajue J







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

♥ buka buku baru ;)

Ass. Hye readers , lame tak dengar cerita kan ? ajue pon sudah lama tidal berblog . sudah lama tidak menaip entry entry baru . almaklumlah , sibuk dengan kerjakerja . wah , lebih dari orang bekerja pula J btw , u’oll tahu ke tak kenapa ajue buka blog baru ? okei . act , ajue buka blog baru sebab dah lama ajue tinggal blog ajue yang dulu tuu . kesian kan dia . tapetape . biar lah jadi kenangan jelah . saje je nk buka buku baru kata orang . boleh ? tak salah kan ? so , u’oll pon boleh follow ajue dengan blog yang baru ini .

the new me ;)

~ noor azuraine izan bt mohd kamaruddin ~
nah , ambik kau ! ic name --'


keep it REAL ! tulis blog pakai ♥


ShoutMix chat widget