Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥sis lyndaa wedding ♥

assalamualaikum , wbt

hi love ♥ 

today ajue cuti ! penat bercuti . hadir kenduri cousin ajue kat kampung . kelantan laa , mana lagi . kan ? hehe , sekarang nih hujan lebat . padahal dari tadi ajue nak update blog . tapi , line macam ajak bertumbuk je . haha ! and now , baru ajue dapat nak update . kangah kat bawah . tengok tv . ajue pulak kat atas , tengah online . sunyi gila kat rumah . kami busan , lapau pon ada . hujan hujan gini memang bestt kalau dapat makan , and terus tidur . tapi dah petang sangat . kurang baik orang cakap tidur lepas asar :)

okay start , ajue gerak balik kampung petang jumaat . jalan jammed gila kat terengganu . banyak kereta . mana taknya , bigjam kan ? hotfm buat kat terengganu tahun ni . semua orang turun terengganu . yang kitorang ni bukan nak turun terengganu , tapi nak lalu je pon jadi mangsaaa --' 

sampai rumah kat kelantan dalam pukul 0230 am . makk aih , rasa macam nak tercabut tulang pinggang . jauh betul perjalanan kitorang . balik balik tu , wow ! besarrnya rumah kami . abah ada ambik rumah sebiji kat sana . sebab bila balik kampung , senang stay rumah sendiri je . takpayah la berkampung di rumah nenek ajue lagi :D
pagi pagi esok tuhh semua dah bangun sebab kenduri tu kat tanah merah . about an hour from our house . so , semua dah ready ? jummm >>>


kemana kita ? ke kendurii laaahhh :D 


















ekceli , banyak lagi gambar ajue nak upload . tapi nak tunggu gambar gambar ni di upload pon ambik masa setengah hari . lamanya makk aihh --'


ni pulak masa ontheway nak balik . tapi kitorang check in kat primula beach resort , kuala terengganu . hotel tu punya lah lawa , pergh . nanti nak jugak lah lepak sana . kaklong check in sana sebab dia ada meeting dua tiga hari ni . dhani dan daddy pon ikot sama :) seronok pulak . ajue ngan kangah tak pon , kitorang tumpang kaklong je sampai malam tu . kitorang makan kat tenang seafood . tapi tapi tapi , jangan tertipu lah dangan tenang seafood ni , tak tenang langsung . order lai chikang pon macam order air gula jee . manisss gila !  penyudahnya kitorang order air kosong jee haa . tapi ikan stim dia memang terbboikk . best best !  pukul 0830pm , kitorang gerak naik bus dah . balik kuantan . penat kan ? jauh sungguh perjalanan kitorang --'

malam tu naik bus . ada jugak bus terengganu - kuantan bus double decker ! tak sangka :D malam tu jalan jammed . rugi sejam masa kitoramg . bayangkan lah , terengganu - kuantan ambik masa 5jam . gila kan ? lama sangat ! sampai kat cherating , bus tu berenti . makan kott --' about half and hour jugak lah . kitorang laparr sangat . ingat nak tunggu sampai kuantan baru nak makan , tapi kesian pulak mata nanti ngantokk . haha ! kat situ , kitorang beli roti john . harap jee lah , kata orang '' indah kabar dari rupa ''. tapi ni tak , '' indah rupa dari kabar '' , hampehh , mencacatkan keadaan betul lah ! dengan penjaga kedai runcit nya yang tak betulnya . nak cakap tuh , cakap lah elok elok dengan pembeli . ni tak , kangah cakap macam penagihh . takut pulak --'

okay , sebenarnya . ajue ni menaip dalam keadaan mata yang amat mengantukk dah . esok kerja . malasnya , tuhan je tahu . ajue salu berdoa , cepatlah bulan lima . habis practical ! okay la semua . thanks sebab stalk blog ajue yang tak seberapa nih . ajue chow dulu . dhaaaa ! 


eh eh jap . lupa nak pesan . ajue ada pesanan kat kawan ajue sorang ni . nama dia shima . 

dear shima , awak jangan lah sedih sedih lagi tau . tuhan tak akan menguji kita kalau kita tak mampu . dia menguji awak dengan cara nie sebab dia tahu awak mampu . mungkin dengan ujian yang awak lalui ni , awak akan dapat yang lebih terbaik lagi . kuatt tau :D

* kesat air mata tu . jangan nangis dah . kesian kat hati tu , asek nangis jee . bagi dia gumbira pulak okay ! *


okay , assalamualaikum :)








keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

No comments:

Post a Comment


ShoutMix chat widget