Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ facebook kita ;)

salam , hehyehyy readers !


apa kabar ? apa kabar ? lately , ajue nak share dengan uoll about facebook . everyday kita tukar tukar status facebook . tapi kita sendiri tak tau apa fakta tentang facebook kan ? haa , entry kali nie ajue nak bagi 12 fakta tentang facebook . jum kita layan ,,, zaaaasssss ;)


* 1 dari13 orang di dunia sangat ini memiliki sebuah akaun facebook . lebih daripada separuhnya log in setiap hari .

 38 juta user Facebook mengunjungi halaman ‘Texas HoldEm Poker’ setiap bulan .

 35 juta orang mengubah status Facebooknya setiap hari .

2.176.000 private messages dikirim via Facebook setiap 20 minit .

Sebanyak 66.168 foto ditag di Facebook setiap minit .

Facebook  telah mempekerjakan 1700 karyawan di 12 negara .

Rata-rata pengguna Facebook punya 130 rakan facebook .

Facebook diterjemahkan dalam 76 bahasa .

42% lelaki dan 63% wanita mengaku memiliki Facebook untuk mencari  excouple mereka .

27% user Facebook tidak menampilkan status relasionship mereka 

Rata-rata 8 friend request dikirimkan oleh seorang pengguna Facebook tiap bulan .

2% dari seluruh pencarian di Google tahun 2010 lalu mengandung kata Facebook .





bila ajue dah terbaca fakta tentang facebook nie , riang pulak hati ajue untuk share dengan uoll . so , sesiapa yang ada lagi tentang fakta facebook nie , boleh lah share share jugak . sharing is caring right ? huhu ..







keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

No comments:

Post a Comment


ShoutMix chat widget