Dont tell me who is HOT because i dont ever care . Thank you because be a good readers , and enjoy your reading pretty handsome ♥ !

good Followers ♥ !

thumbs up ?

♥ Setahun tak update

Salam



hi semua. thanks reader mana yang terasa ada hati lagi nak bukak blog yang behabuk habuk lamanya tak kemas ni. dekat setahun kot tak  update. mana taknya. cukup 4 hari  lagi nak raya puasa. Last update sebelum this post tengok lahh, raya puasa tahun lepas kau. HAHA. apa pon tak boleh.


untuk update kali ni, takde ap pon nak bercerita. just boring sebb nampak lappy ni kesunyian di situ. amik, tetibe teringat kat blog. rindu mungkin. ramai jugak yang bertanya bila nak smbung update blog. masa study rajin lah nak buat semua ni. lagi lagi bila stress, bila boring, bila banyak crita, bila rindu family, rindu orang tu,  rindu orang ni. bila nak exam,. semuanya tercurah kat blog ni. blog ni bnyak simpan rahsia okay. Padu dengan kenangan mula mula berkawan, mula mula nakal, mula mula nak bercinta pon ada. 



iklan sekijap. hahaha, takde lah terasa nampak tulisan je yedak? 

ekceli, tahun ni lagi banyak cerita. banyak sangat. cerita ajue dah konvo, classmate dah kawen, hilang org tersayang, bertekak, bebaik, datang org baru, macamacam. tapi, ajue tak rajin nak update, biarlah simpan je dalam hati orang cakap. takkan semua kau nak bercerita., huuhhh, privacy sikit. kadang kadang RAHSIA perlu kekal sebagai RAHSIA.


Syukur Alhamdulillah, ajue masih bernafas hingga hari ni. even orang cakap just habiskan masa di rumah jaga ummy, tapi tu lah. bukan tak berusaha nak dapatkan pekerjaan. cuma rezeki tak menyebelahi ajue lagi. sometimes, memang terasa down sangat. tapi ada orang yang buat ajue tak putus asa teruskan life. thankyou boyfriend. you always be my favourite boy. everytime, everywhere. 


dialah banyak sangat support ajue selain family sendiri. kadang kadang dia ni menyakitkan hati sebab suka buat lawak mengada, tapi it's fun. romantik. haha. selama dengan dia, banyak lah jugak belajar erti life sebenar. kenal dunia jugak orang cakap. even exboyfriend sebelum ni pon dah banyak ajar ajue yang childish sikit ni kan, tambah boyfriend sekrang ni. boleh tahan kenal dunia lah ajue. hahha. enough, merapu.

kitorang pon dah selamat dan berjaya habiskan diploma selama 3 tahun cukup. walaupun dia excelent tapi ajue ni cukup nafas je nak lepas. tapi alhamdulillah. dapat konvo sesama, hari yang sama. cuma cepat and lambat  je naik pentas. hehe,








yang paling seronok bila dapat banyakkk sangat bungaaa. woooo


tahniah jugak kawan2. okay off about konvo.

tahun ni jugak ajue betambah anak sedara. taraaaa ! 





this is the second Anaqy. 
Ahmad Firmanradzi Anaqy. 
adik kepada dhani. si comel ni sangat bambam. tahniah kklong abglong. bertambah ahli keluarga. tambah lagi seorang, raya esok lusa ni. hehe. akhir tahun ni in Shaa Allah kangah pulak bakal meletop. hehe, ramai ramai meriah rumah.


iklan dhani. hi dhani, auntie rindu abang. bila nak datang rumah. asyik voice msj kat whatsapp je ni. ahha, suka sangat dia whatsapp dengan auntie. facetime dengan uncle joe. rambut tu dah panjang sangat dah kan? uncle nk potong rambut pon taknak. 

panjang dah ke ajue bebel ni eh? rasa tak lenguh lagi jari menaip. hahha, ajue rasa rindu  kekawan pon ada. mana yang area kuantan tu nnt datang la beraya kat rumah. tahun ni ajue beraya  kat kuantan jee. 


teka teka, kenape ajue up gambar ni? ahha, sebab ajue rindu. tengah Whatsapp ni, dia banyak kerja. tapi sempat lagi whatsapp ajue. rindunya, padahal semalam dah iftar sesama, dah date, dah merajuk, dah manja2. hahah ! thankyou boyfriend sbb ajue dapat handbag baru utk raya kali ni. arghh, melayan sampai penat. puas merajuk, tak berkenan semua bag. kesian dia, habis gaya pujuk ajue. sbb tu lah ajue sayang dia. hehe, 



'Sesungguhnya Engkau tak pernah memungkiri janji'

ajue nak mintak maaf, kekadang perangai manusia ni buat masing2 menyampah. semua yang baik itu datang dari Allah. dan kelemahan itu dari diri ajue sendiri. 


ajue pon rasa dah panjang lebar kot bebel dalam ni. mungkin kalau panjang umur, ajue update lagi. tak terlambat lagi kot kalau ajue nak ucap Selamat Berpuasa kepada muslimin muslimat di dunia ni. ada masa kita juga perlu berdoa kepada saudara saudara kita yang berada di negara islam. jauhi mereka daripada israel lahknatullah. berdoa untuk Mh370 dan semoga kesejahteraan kepada mangsa mh17 yang baru baru ni was crashed in Ukraine. in Shaa Allah


okay lah, cramped pulak rasa tangan ni menaip panjang. hehe, tadaaa.

salam















keep it REAL ! tulis blog pakai ♥

1 comment:

Post a Comment


ShoutMix chat widget